İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Bakan Özlü'nün İlk Durağı İAOSB Oldu

Bu yıl 86.’sı düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında İzmir’e gelerek, açılış öncesi sanayicilerle bir dizi görüşme gerçekleştiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün ilk durağı İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi oldu. Özlü’nün öncülük ettiği programda; TBMM Sanayi, Ticaret Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ve AK Parti ile CHP kanadından Komisyon Üyesi 12 Milletvekili, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ender Yorgancılar, bürokratlar ve Bölge katılımcıları yer aldı.
 
Ziyarete ev sahipliği yapan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, açılış konuşmasında sanayici gözü ile Üretim Reform Paketi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu paket sayesinde OSB’lerin önünün açılarak, sıkıntılı konulara çözüm sağlandığına dikkat çeken Uğurtaş, düzenleme yapılması gereken birkaç noktaya değindi. Arsa satış bedellerinin yüzde 25 oranında arttırılarak satılabileceğine ilişkin maddenin üzerinde durulması gerektiğini kaydeden Uğurtaş, enflasyon farkı nedeni ile parsel fiyatlarının her geçen yıl gerileyeceğini vurguladı. Bunun yanı sıra Türkiye’deki tüm sanayicilerin enerji fiyatları konusunda yaşanan belirsizlik nedeni ile önünü göremediğini vurgulayan Uğurtaş, rakamların sabitleştirilmesi gerektiğini söyledi. Birleştirilerek idari tatile çevrilen bayramların ise özel sektör çalışanları üzerinde olumsuz bir etki bıraktığına dikkat çeken Uğurtaş, kamu kurum ve kuruluşlarının kapalı olması nedeni ile birçok işin tatil sürecinin bitmesini beklemek zorunda kaldığını vurguladı. Uğurtaş son olarak Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘İzmirliler mutabakata varsın, projeye hemen başlayalım’ sözleri ile dile getirdiği tüp geçit projesi için “Projenin başlangıç tarihini bekliyoruz” diye konuştu.
 
Ülkemizi ileri sanayi ülkesi yapmayı hedefliyoruz
 
İAOSB’nin Türkiye’nin ihracat, üretim ve istihdam üslerinden birisi olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de 1 Temmuz 2017 tarihinde kanunlaşan Üretim Reform Paketi ile sanayiciyi ve üretimi desteklemeyi amaçladıklarını söyledi. Özlü, yerleşim alanları içinde kalan sanayi işletmelerinin kent dışına taşınmasının bir zorunluluk olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:
 
“Ülkemizde taşınması gereken yaklaşık 65 bin civarında işletmemiz bulunmaktadır. Söz konusu taşınmanın maliyeti 20 milyar TL’dir. Ancak biz kimseyi mağdur etmeyecek, bu masrafları kredi ile destekleyeceğiz. Bakanlar kurulumuzdan aldığımız yetki ile başarılı OSB’lerimize yurtdışında OSB kurma hakkı getirdik. OSB, endüstri bölgesi, serbest bölge, teknoloji geliştirme bölgesi ve sanayi siteleri için uygun alanlar belirlemek ve altyapısını yapmak için Bakanlık olarak yetki aldık, çalışmalara başlayacağız. Bunların yanı sıra meslek yüksek okulunda okuyan her öğrencimize eğitim desteği verecek, OSB’ler içinde kurulacak olan okullar için kredi desteği sağlayacağız.”

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir