İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB 7 Ülkenin Temsilcilerini Ağırladı

Bu yıl 86’ncısı düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılmak üzere ülkemize ziyarete gelen yabancı ülke temsilcilerinin yolu İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nden geçti. Myanmar, Mali, Togo, Bulgaristan, Kosova, Saint Lucia ve Gambia ülkelerinin Ticaret ve Ekonomi Bakanlarının bulunduğu heyet, Bölge’yi gezerek yetkililerden bilgi aldılar.
 
Bölge katılımcılarından, aynı zamanda DEİK Afrika Ülkeleri Koordinatörü Tamer Taşkın’ın da konuk olduğu toplantıda, ülkeler arası yapılabilecek işbirlikleri, ticaret hacimleri ve yatırım avantajları değerlendirilirken, İAOSB sanayicilerinin yabancı yatırımcılar ile deneyimlerini paylaşarak destek olma konusundaki yaklaşımlarına vurgu yapıldı.  
 
Toplantıda Bölge hakkında genel bilgiler verilirken, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin aktif 600 fabrikası ile Türkiye’nin üretim lokomotifleri arasında yer aldığına dikkat çekildi. 15 farklı sektöre ev sahipliği yapan İAOSB’nin altyapı çalışmaları hakkında da bilgi verilirken; eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alandaki etkinlik ve projeler de heyet ile paylaşıldı.
 
Ülkelerinde yaşadıkları enerji ve lojistik problemlere değinen heyet üyeleri, söz konusu alanlarda Türkiye’yi örnek aldıklarına dikkat çekerken, Bölgede yer alan sanayicilerin ve İAOSB Yönetiminin deneyimlerinden faydalanarak gelecekte bu konularla ilgili ortak bir projeye imza atmak istediklerini bildirdiler.
İAOSB Bölge Müdürlüğü binasında düzenlenen toplantının ardından Bölge turuna çıkan heyet üyeleri, İAOSB’nin farklı alanlarda kendilerine fikir verdiğini dile getirdiler.
 

 

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir