İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İş Dünyasına Kapılar Norm Mesleki Eğitim Merkezi'nden Aralanıyor

Bağlantı elemanları sektörünün en büyük Türk sermayeli markası ve ihracat lideri olan Norm Cıvata, sanayiye hem üreterek hem de kalifiye eleman yetiştirerek katkı sağlıyor. İlk kez 20 öğrencisi ile 2007-2008 yılında kapılarını açan Norm Mesleki Eğitim Merkezi’nin 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi açılışı, okulun bahçesinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
 
Norm Grup Onursal Başkanı Nedim Uysal, törende yaptığı konuşmada geride bıraktıkları on yılın ardından 100’ün üzerinde öğrenciyi iş dünyasına kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Söz konusu mezunların 50’den fazlasının Norm Grup bünyesinde kadrolu olarak hizmet verdiğini vurgulayan Uysal, “Almanya’da iş seyahatindeyken bir firmada çalışan genç çocukları fark ettim ve firma sahibine sordum. Bana kendi bünyelerinde hizmet veren çıraklık merkezinden mezun olan öğrenciler olduğu cevabını verince de ne kadar yerinde bir karar olduğunu düşünerek ülkemize döner dönmez bu konuyu araştırdım ve bugün biz de 10 yılı geride bıraktık. Türk sanayisi sizlerle büyüyüp gelişecektir” diye konuştu.
 
Norm Mesleki Eğitim Şubesi Yöneticisi Sevcan Bulunmaz da, 10 yılı geride bıraktıkları Norm Mesleki Eğitim Merkezi’nin bugüne kadar 150 öğrenciye meslek kazandırarak iş dünyasına kazandırdıklarını hatırlattı. Bulunmaz, sanayide kalifiye elemanın önemine dikkat çekerek, “Bu yıl da Norm Grup ve Norm Mesleki Eğitim Merkezi’nin kurucusu Norm Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Nedim Uysal’ın eğitime verdiği önem ve destekler ile iş hayatına kazandırdığı tüm öğrencilerimiz adına kendilerine teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Eğitimdir ki bir milleti bağımsız, özgür, şanlı yüksek bir topluluk haline yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder’” dedi.
 
Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Oktay Üşümez de son yıllarda ülkemizde mesleki eğitim alanında önemli gelişmeler kaydedildiğine dikkat çekti. Ülkenin ekonomik kurtuluşunun çıraklık sisteminden geçtiğini vurgulayan Üşümez, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Çıraklık sisteminden yetişen insanların yüzde 98’i istihdama katılıyor. Önceden 3 yıllık eğitimin ardından kalfa olabilen çocuklarımız, 5 yıl çalıştıktan sonra usta olabiliyordu. Bugün ise 4 yılın sonunda çocuklarımız usta olarak çalışabiliyorlar. Diğer çocuklar mezun olunca kep törenleri yaparken, bizim çocuklarımız belgelerini alır almaz işyerine giderler. Türkiye’deki tüm işletmelere örnek olması gereken NORM Mesleki Eğitim Merkezi’nin benzerlerinin ülkemizde çoğalmasını diliyorum.”

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir