İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Yolundan İlerleyen Milyonlar Ata'sını Andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. yılında saygı, sevgi ve özlem ile tüm yurtta anıldı. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Meydanı’nı dolduran 7’den 70’e yüzlerce kişi, Ata’sına saygı duruşunda bulunarak, saat 09:05’te Ulu Önder’i gözyaşları ile yad etti.
 
Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Gelişim Koleji İAOSB Anaokulu öğrencileri Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin önüne çiçekler bıraktılar. İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, bize bu vatanı kazandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ilerleyen öğrenciler yetiştirerek, ülkenin geleceğine hizmet etmeyi bir borç bildiklerini söyledi. Atatürk Meydanı’ndaki tören, öğrencilerin anma gösterileri ile sona erdi.
 
Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam eden 10 Kasım anma töreninde konuşan okul müdürü Satı Çalışkan, Atamızı her yıl daha çok anlıyoruz. Onu anıyoruz ama her yıl daha önce bilmediğimiz bir yönünü daha bilerek anıyoruz. Atatürk, her yıl, bir yıl öncesine göre gözümüzde daha da büyüyor, saygımız ve hayranlığımız daha da artıyor. Bu gün, dünyada yaşanan olayları gördükçe, “O’nun bizim için bir şans, bir armağan, bir mucize olduğunu anlıyoruz. Çünkü, liderliğinde, çok zor koşullarda kazanılan kurtuluş savaşı ve kurulan Cumhuriyet sayesinde ülkemiz bağımsız, milletimiz huzur içindedir. Mustafa Kemal AtatürK; yaratıcılığı, zekası, becerisiyle 20. yüzyılın tarihsel gidişini yönlendirmiştir. Çanakkale’de emperyalizmi yenmiş, ardından Milli Kurtuluş savaşını kazanarak, dünyanın en saygın ve çağdaş devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.
 
Bu gelişmeler sonucunda; İngiltere’de hükümet ve Yunanistan’da Kral devrilmiş, İstanbul’da ise bir saltanat yıkılmıştır. 10 Kasımlar, Türk Milleti için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O’nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. Türk Gençliği, Ata’sının kendilerine bıraktığı ve kararlılıkla sahip çıktığı cumhuriyeti, daima daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olacaktır. Ülkemizi daha güçlü, daha kalkınmış, daha etkin bir ülke haline getirme yolunda atılan her adımın, Atatürk’ün kutsal hatırasına en anlamlı saygı olduğuna inanıyor, aramızdan ayrılışının 79.yılında rahmet ve özlemle anıyoruz” dedi.
 
Tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılımları ile 10 Kasım’a ithafen seslendirdikleri oratoryo, törene katılanlara duygusal anlar yaşattı. Sunumun ardından kürsüye çıkan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, “Bugüne kadar yaptığım en onurlu, en gururlu konuşmayı gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyim. Ulu Önderimizin ışığında yetiştirdiğimiz gençlerin bu yüreklere dokunan sunumundan etkilenmemek mümkün değil. Tek tek hepsine bize bu duyguları yaşattıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir