İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Tiyatro Kulübü' nde "Peri'li İşler"

Seyircileri güldürürken düşündüren İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Tiyatro Kulübü, sergilediği 7. oyun olan “Peri’li İşler” adlı dolantı komedisinden de tam not alarak ayakta alkışlandı. Geçmiş dönemlerde sahnelediği oyunlardan ödüllerle dönen İAOSB Tiyatro Kulübü, Perili İşler ile de bu geleneği sürdürecek gibi…
 
Yazarlığını ve Yönetmenliğini Hakan Susuz’un üstlendiği oyunda; İzmir'de İnsan Kaynakları uzmanı olarak çalışan, iş dünyası içinde kendini kaybederken kendine farklı hayatlar kuran, ismini artık kendisinin bile hatırlamadığı bir adamın (İK) hikayesi anlatılıyor. Parçalanmış bir aileden gelen İK'nın kendi evliliğinde de yaşadığı gelgitleri, iş görüşmelerinin aslında nasıl karmaşık ve komik olabileceği, farklı meslek gruplarından insanların hiç olmadık anlarda hayatlarının kesişmeleri mizahi bir dille işleniyor. Türk Tiyatrosunun dev isimlerinin karakter ismi olarak yaşatıldığı oyunda, sosyal medya ile herkesin bir edebiyatçı kesildiği günümüze bir eski kuşak edebiyatçısı montajı ile mizahi bir eleştiri getirilmiş. Sloganı ise, "masallara inanmayan onu yaşayamaz". Hikâyesi İzmir’de geçen oyunu 22 kişiden oluşan kadrosu ile başarıyla sahneleyen İAOSB Tiyatro Kulübü, salonu dolduran seyirciler tarafından bir kez daha ayakta alkışlandı.
 
2010 yılından bu yana “Kaptan’ın Şiir Defteri”, “Bir Şehnaz Oyun”, “Karmakarışık”, “Meraki”, “Yalan Söyleyemiyorum” ve 2017 yılında ise Kurum Tiyatroları dalında İAOSB’ ye ve yönetmenine ödül getiren “Bir Cinayet Şeysi” isimli oyunu sergileyen İAOSB Tiyatro Kulübü; Peri’li İşler oyunu ile de seyircilerden tam not aldı.
 
Gösterinin ardından İAOSB Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cem İnam, Yazar ve Yönetmen Hakan Susuz’ a teşekkürlerini ileterek, çiçek takdim etti. Hakan Susuz da İAOSB Yöneticileri ve çalışanlarına sundukları imkan ve verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek; “Sizler sahneyi doldurmaya devam ettikçe bizler de üretmeye ve sizlerle buluşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
 

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir