İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Öğrencilerimiz Ata'larının Karşısında

Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i ziyaret ederek, Ata’larına saygı ve şükranlarını sundular. 92 öğrenciden oluşan 11. sınıf öğrencileri 10 öğretmeni ile birlikte Anıtkabir’de komutanlar tarafından karşılandılar. Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Aslı Akı, anı defterine şu duygu ve düşünceleri aktardı:
 
“Sevgili Atatürk’üm; Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri olarak, bugün manevi huzurunda olmamızın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.
 
1938 yılında beden Atatürk’ü kaybederken; dünya var oldukça devam edecek olan ‘Düşünce Atatürk’e kavuştuğumuzu biliyoruz.
 
Kurduğun Cumhuriyeti ilelebet yaşatmaya and içmiş olan çağdaş bir Türk kadını olarak, açtığın yolda ilerleyen gençler yetiştirmeyi ilke edinen çağdaş öğretmenler olarak ve geleceği senin kaleminle çizmeye and içmiş Türk gençleri olarak daima ulusumuzu çağdaş medeniyetler seviyesinde tutmak için çalışacağımıza söz veriyoruz. Ruhun şad olsun, aziz Türk milletinin başı sağolsun.”
 
Anı defterine yazı yazdıktan sonra komutanlar ve askerlerin eşliğinde okul adına çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından Anıtkabir’i gezen öğrenciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizi şükranla andılar. Anıtkabir ziyaretinin ardından ilk ve ikinci TBMM binalarını da gezen öğrenciler, ülkemizin kurtuluşundan günümüze uzanan siyasi sürecin yaşandığı mekanları gördüler.
 
Ankara gezisinin bir diğer ayağında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Gazi Üniversitesi’ni gezen öğrenciler, kısa süre sonra başlayacakları akademik hayatı deneyimleme şansı yakaladılar. 
 

Nisan 2018

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir