İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB'den Sanayiye Can Suyu Vereceklerin’ Ufkunu Açanlara Teşekkür Plaketi

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin makine donanımına katkıda bulunan Gökçüoğlu Makina, Ajan Elektronik ve Dirinler Makina firmalarının temsilcilerine teşekkür plaketi sundu. ‘Türk sanayine can suyu verecek nitelikli elemanı yetiştirme’ misyonu ile yola çıkarak, bugün Türkiye’de örnek gösterilen okullar arasına adını yazdıran Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen plaket töreninde konuşan Uğurtaş, Türkiye’ye örnek olan bir okulu hayata kazandırmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 
Uğurtaş, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin kaynakları ile yapılan okulun gelişiminde emeği bulunan Norm Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Nedim Uysal’a katkılarından dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:
 
“Tüm öğrencilerinin yüzde 100 burs ile eğitim aldığı okulumuz, sağladığı bütün olanaklar ile ülkemizin en iddialı eğitim-öğretim kurumları arasında yer almaktadır. Buradan mezun olacak gençlerimiz Türk sanayine can verecek, ülkemizin kalkınmasında yer alacaklar. Okulumuzun bu yılki giderleri için İAOSB’nin bütçesinden 10 milyon TL’lik kaynak ayırdık. Türkiye Cumhuriyeti olduğu sürece Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, okulu finanse etmeye devam edecektir.
 
Tüm sanayicilerimizden okulumuza yönelik yapılacak her türlü yardımı almaya hazırız. Burası yaşayan bir kurum olduğu için ihtiyaçların sonlanma şansı asla yok. Bugün 4 tane çok değerli firmanın okulumuza ve Türk sanayine armağan ettiği makineler için şükranlarımızı sunmak adına bir aradayız.
 
Okulumuzun makine envanterine sağladıkları katkı ile öğrencilerimizin bilgilerini uygulamalar ile pekiştirmelerine destek veren Sayın Nedim Uysal’a, Sayın Mehmet Çınarlı’ ya, Sayın İbrahim Gökçüoğlu’na ve Dirinler Makine’ye teşekkür ediyorum. Türkiye sanayileşmede ilerlemek istiyorsa, teknik eğitime bugünkünden çok daha fazla önem vermek zorundadır. Biz, mevcut meslek liselerinde başarılı gençler yetiştiremediğimiz müddetçe, sanayimizin ihtiyacını karşılayacak ara eleman da sanayicinin istediği donanımla mühendislik fakültelerinden mezun olan gençler de bulamayız. Kaliteli eğitim-öğretim veren okullarımızın sayısını ne kadar arttırsak, mezun olan gençlerimizin hemen ara eleman olarak iş bulduğunu ya da üniversiteleri kazandıklarını gösterir, böylece ebeveynlerin olumsuz ‘meslek lisesi’ algısını da kırarız. İAOSB olarak açtığımız bu okuldaki bir diğer misyonumuz da bahsettiğim bu algıyı kırmak… Umarım meslek lisesinin olumsuz algısını nitelikli okullar sayesinde kırarız ve Türkiye’nin sanayi konusundaki makûs tarihini yenileriz.”
 
Norm Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Nedim Uysal da “Umarım okula verilen makine desteği bir kıvılcım olur ve bu ateş günden güne yükselir. Tüm sanayici dostlarımı bu konuda desteğe çağırıyorum” dedi.
 
İbrahim Gökçüoğlu da aile olarak eğitime büyük önem verdiklerine dikkat çekerek, ebeveynlerin meslek lisesi algılarının olumlu yönde değiştirilmediği takdirde bu konuda başarı elde edilmesinin çok zor olacağına dikkat çekti. Bu anlamda EBSO çatısı altında yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgi veren Gökçüoğlu, “Emek harcamazsak başarılı olma lüksümüz yok. Eğitimde 4.0’ı yakalamadan Sanayi 4.0’a, 5.0’a ilişkin daha çok toplantı yaparız.  Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye’de bir ilki başlatıyor. Bu eğitim yuvasını meydana getiren İAOSB’ye ve katkıda bulunan Norm Ailesi’ne teşekkür etmek istiyorum. Biz sanayicilerin de bu modern yuvaya destek olması gerekiyor” dedi.
 
Okula bağışta bulunan Ajan Elektronik firmasının sahibi Mehmet Çınarlı da mevcut sistem içerisinde yetişen ara eleman ve mühendislerin sanayinin beklentilerine karşılık veremediğine dikkat çekerek, mesleki eğitimin öneminin kavranması ve bu doğrultuda nitelikli eğitimin verilmesi ile sanayideki ‘kalifiye eleman’ sıkıntısına çözüm getirilebileceğini söyledi.
Konuşmaların ardından plaket takdimi gerçekleştirilirken, okula hediye edilen makinelerin de yer aldığı laboratuvarlar gezilerek, öğretmenler tarafından bilgi aktarıldı.
 
 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir