İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İKÇÜ Rektöründen İşbirliği Ziyareti

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ve ekibi İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ile bir araya gelerek, iki kurum arasındaki işbirliğinin arttırılmasına yönelik yürütülebilecek çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulundular.
 
İAOSB ile sınır komşusu olduklarını hatırlatan Prof. Dr. Köse, “Birçok alanda ilklere imza atarak, sanayiye can veren kurumlar arasında yer alan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile üniversite-sanayi işbirliği konusunda da ilklere imza atan çalışmalar yürütmek isteriz. Akademi ve sanayi camiasının birbirlerine karşı oluşturdukları ‘ulaşılmazlık’ algısını değiştirmemiz gerekiyor. 600 işletmesi ile yeni ürünlere imza atan, mevcutları ise geliştiren İAOSB ile el ele vererek, akademik bilgilerimizi somut ürünlere dönüştürmek isteriz” diye konuştu.
 
İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş da üniversite-sanayi işbirliğine yönelik atılacak her türlü adımı yürekten desteklediklerinin altını çizerek, bu kapsamda yürüttükleri çalışmalara değindi. İAOSB’de 2011’den bu yana her yıl düzenledikleri Üniversite-Sanayi Eşleştirmesi (ÜSE) etkinliği ile yüzlerce firmayı onlarca üniversiteden katılan akademisyenler ile bir araya getirerek yeni fikirlerin hayata geçirilmesine olanak sağladıklarını hatırlatan Uğurtaş, etkinliğin 9.’sunun bu yıl Ekim ayı içerisinde gerçekleşeceği bilgisini paylaştı. Prof. Dr. Saffet Köse’nin karşılıklı ‘ulaşılmazlık algısının değiştirilmesi’ gerektiği konusundaki fikirlerine katıldığının altını çizen Uğurtaş, “Bizler de İAOSB olarak, söz konusu algının kırılması adına elimizden gelen her türlü çalışmayı hayata geçirmek konusunda hevesli olduğumuzu bildirmek isteriz. Sanayisi gelişmeyen bir ülkede ilerlemeden bahsetmem mümkün değildir. Söz konusu gelişim akademi camiasının desteği ile ivmelenerek daha verimli ve kaliteli hale gelecektir şüphesiz. Bu nedenle bizler de Bölge sınırımızda komşumuz olan üniversiteniz ile değerli işbirliklerine aktif olarak rol almak isteriz” diye konuştu.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir