İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal MTAL'de Açılış Heyecanı

Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Okulun Kurucu Temsilcisi, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Başkan Vekili Fatih Uysal ve Norm Holding Onursal Başkanı Nedim Uysal’ın katıldığı açılış töreni ile 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılına kapılarını açtı.
 
Törende, okuldan bu yıl mezun olarak mühendislik fakültesini kazanan Berkin Şimşek ile LGS’de yüzde 1’lik dilime girmeye hak kazanarak kayıt yaptıran Nedim Numan Çalışkan’ın konuşmaları büyük beğeni topladı. Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kayıt yaptırdığında yüzde 17’lik dilimde yer aldığını hatırlatan Berkin Şimşek, okulda başarıyla geçen 4 yılında ardından üniversite sınavlarında yüzde 3’lük dilime girdiğini söyledi. Nedim Numan Çalışkan da LGS’de elde ettiği başarı ile İzmir’in köklü ve başarısıyla bilinen Atatürk Lisesi’ne kayıt yaptırabilecekken Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni büyük bir mutlulukla tercih ettiğini söyledi.
 
Yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilere sağlık ve başarı dileyerek sözlerine başlayan Okulun Kurucu Temsilcisi, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, bu yıl okula yeni kayıt yaptıran öğrencileri tebrik etti. Okulun her geçen yıl yükselen çıtasına değinen Uğurtaş, bu yıl mezun olan öğrencilerinin üniversite sınavlarında elde ettikleri başarının Türkiye ortalamasının oldukça üstünde seyrettiğine dikkat çeken Uğurtaş, sanayiye can suyu verme konusunda yola çıkan tüm gençlere başarılar diledi.
 
Kar amacı gütmeyen Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne benzer nitelikteki yapıların gerek Türkiye’de gerekse dünyada oldukça az sayıda bulunduğuna dikkat çeken Uğurtaş, “Türkiye’ de tahmin ediyorum 10 civarında okul, bizimle aynı doğrultuda ilerliyor. Hem özel hem de hiç kar beklentisi olmayan bir okuluz” diye konuştu.
 
Sizin gibi yetişmiş gençlere ihtiyacımız var
 
Okulu kurma amaçlarına da değinen Uğurtaş, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Türkiye ne yazık ki gelişmekte olan ülke sınıfından kurtulamadı. Yıllardır yöneticilerimiz gelişmekte olan ülkeler noktasına geleceğimizi söylerler, ama biz hala dünyadaki ekonomik sıralamamıza, GSYH’mize baktığımız zaman 18., 19. sıralardan bir türlü aşağıya inemediğimizi görüyoruz. Eğer bu durumun önüne geçemezsek her geçen gün biraz daha geriye gideriz. Mesleki ve teknik eğitime önem veren gelişmiş ülkelere baktığımızda karşımıza Almanya örneği çıkıyor. Mesleki-teknik eğitimden mezun olan gençlerimiz… Bu okuldan mezun olduktan sonra isterseniz üniversiteye giderek yaptığı işi tam manasıyla bilen çok başarılı mühendisler olabilirsiniz. Türkiye’de bugün ne yazık ki ne torna tezgahı ne de CNC görmeyen mühendisler var. Sizin gibi bu işin mutfağından gelen, hem teknik hem mesleki bilgisi olan gençlere ülkemizin ihtiyacı var. 1960 yılında Güney Kore’nin GSYH’si Türkiye’nin GSYH’sinin yarısı iken bugün bizim 4 katımıza ulaşmış durumdalar. Teknoloji üreten, Ar-Ge inovasyona yatırım yapmış firmalar hem kendileri kazanır hem ülkelerine kazandırırlar. Türkiye bu çemberi iyi yetişmiş, eğitilmiş mühendislerle, teknisyenlerle kırar. Bugüne kadar söz konusu başarılı uygulamaların hayata geçirilmesini bekledik ancak ne yazık ki tercihlerde en son sıralarda yer aldığını gördük. Bugüne kadar meslek liselerine ‘başarısız, bari işi- gücü olsun’ gözü ile bakılan gençler gönderildi. Biz de İAOSB olarak bu algının kırılması için elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Bu ülkeye hepimiz borçluyuz. Devletin çalışmaları yetersiz kaldı diye dövünmek yerine ‘sanayicinin bu işin içerisinde olması gerekiyor’ diye düşündük. Bunu yaparken öncelikle sizleri ve velileri inandırmamız gerekiyordu. Bu bizim en büyük sorunumuzdu. Biz bu sıkıntıyı okulumuzu açtığımız ilk birkaç sene içerisinde yaşadık. Ama süreç içerisinde erdiğimiz sözlerin hepsinin arkasında durduk. 2014-2015 yılında kapılarını araladığımız prefabrik yapıdan bu binaya geldik. Bu okulun çok ciddi bir gideri var. Hocalarımızı en iyi hocaların arasından seçmeye çalıştık. İAOSB olarak okulumuz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.”
 
Olanaklar çaba ile birleşirse ülkemizi ileriye taşırız
 
Öğrencilere de sundukları bu olanakları iyi değerlendirip, eğitim-öğretimlerine dört elle sarılmaları gerektiği nasihatinde bulunan Uğurtaş, ülkesini gelişmiş seviyeye taşımak isteyen her gencim bilimin peşinde yenilikçi bakış açısıyla yol alması gerektiğini söyledi Uğurtaş, “Sizlere sunduğumuz iyi olanaklarla kazanmanız gereken bilgi ve beceriyi daha etkin bir biçimde kazanmak için çaba göstermeniz gerekiyor. Bu ülkeye ve ailelerinize karşı sorumluluklarınız olduğunu unutmayın. Okulunuzda her alanda sizlere sunulan çok ciddi olanaklar var. Buradaki vakitlerinizi boş geçirmeyin. Türkiye’de 300’e yakın üniversite var. 170 bin civarında akademisyen var. Ancak ülkemizde 2018 yılında yayınlanan bilimsel nitelikli eser sayısı sadece 70 tane…  Bizim bu çemberi kırmamız lazım. İran, Yunanistan, Çin bizden çok daha iyi durumdalar. Öyle ki Çin’de 10 bin, Almanya’da 3 bin 500 makale yayınlanmış 2018 yılında…  Bu nedenle Ar-Ge ve İnovasyona sahip çıkmalı, işin içinde olmalısınız. Bu ülkenin düşük-orta teknolojili ürünler satarak bir yere gelme şansı yok. Katma değeri yüksek ürünler üretmek zorundayız. Alt yapısı sizlersiniz. Biz sizleri ne kadar yetiştirebilirsek, siz de buradan ama teknisyen ama mühendis olarak ne kadar dolu giderseniz bu ülkeye o denli faydalı işler yapacağınıza inanıyoruz. çok şeyler katacağınıza inanıyoruz. Atatürk İlke ve İnkılaplarına, devrimlerine bağlı gençler olarak sizi bu okuldan mezun edeceğiz. Öz güveniniz yüksek olsun. Tartışın, şüpheci olun, ağınızı genişletin ve spor yapın. Çünkü sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Okulumuzda mesleki ve akademik eğitimin yanı sıra sosyal ve spor alanında da gelişiminizi sağlayacak etkinliklerimiz var. Bu olanaklardan lütfen faydalanın.”
 
Son olarak velilere seslenen Uğurtaş, bir baba olarak evlat yetiştirmenin ne demek olduğunu çok iyi bildiğine dikkat çekerek, “Çocuklarınız emin ellerde, gözünüz arkada kalmasın. Onları en iyi şekilde yetiştirip topluma ve sizlere emanet edeceğiz. 2019-2020 eğitim-öğretim yılının sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl olması temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
Okula verdiği katkı ile Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin gücüne güç katan Norm Holding Onursal Başkanı Nedim Uysal da yeni gelen öğrencilere başarılar dileyerek, mezun öğrencilerin başarılarını duydukça büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.
 
Başarıya götüren okul
 
Okul Müdürü Aslı Akı da yaptığı konuşmada her yeni yılda olduğu gibi bu döneme de tüm öğrencileri, geleceğin anahtarını elinde tutan bireyler olarak gören bakış açısı ve sorumluluk duygusu ile başladıklarını söyledi. Bu vizyonun kendilerini eğitim-öğretimde hep daha iyiyi aramaya yönelttiğini vurgulayan Akı, “Bu duygu ki bize çocuklarımızın önce öğrenmeyi sevmesi gerektiğini hatırlatıyor. Çünkü biliyoruz ki eğer öğrenmeyi severlerse yaşamları boyunca öğrenmeye devam edecekler ve böylece sürekli gelişim gösteren bireyler olacaklardır” dedi.
 
Bugün başarı için bilgiyi üretebilen, birden fazla güçlü bir yabancı dile sahip, yeteneklerini geliştiren, bilgi teknolojilerini en iyi biçimde kullanan, sonuç odaklı düşünebilen, girişimci bir ruha sahip gençlerin yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Akı,  “Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, böyle saygın ve güçlü bir kurumda eğitim görmenin avantajlarını her alanda yaşamaktadırlar. Mezunlarımız burada aldıkları eğitim, öğrendikleri programlar ile gittikleri üniversitelerde dikkat çekmekte, daha ilk yıllarında öğretmenlerine asistanlık yapmaktadırlar. Üniversite eğitimine devam ederken aynı zamanda sahada çalışmaya başlayan öğrencilerimiz çalıştıkları firmalara önemli katkılar sağlamakta ve teknolojik gelişmeleri takip edebilmek için okullarına gelip olanaklardan yararlanmaya devam etmektedirler. Ulusal turnuvalara katılan öğrencilerimiz matematik, mühendislik, sanat ve spor dallarında aldıkları ödüller ile isimlerini duyururken İngilizce ve Türkçe konferanslara katılarak sunum yapma fırsatı yakalamaktadırlar. İnanıyoruz ki bu temel üzerine gelecekte büyük başarılar inşa ederek, yaşıtlarından bir adım önde başladıkları başarı basamaklarını, yine yaşıtlarından bir adım önde tırmanmaya devam edeceklerdir. Öğrencilerimizin böylesine önemli ve başarılı çalışmalara imza atmasını sağlayan öğretmenlerimize de teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
 
“Bir meslek liseli olarak bu okulda görev almaktan gurur duyuyorum”
 
Okula bu yıl katılan Fizik bölümü öğretmenlerinden Cem Arıkan da, öğretmenin düşünceleri ve ihtiyaçlarını önemseyen Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev almaktan gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Para kazanmakla ilgili bir amacı olmayan okulun tek hedefinin nitelikli bireyler yetiştirmek olduğunun altını çizen Arıkan, kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu bildirerek şunları söyledi: “Ben de Çınarlı Anadolu Teknik Lisesi mezunuyum. Bir meslek liseliye iyi şartlar sunulduğunda çok iyi mühendis ve teknisyen olunabileceğine hep inandım. Bu okulun amacı tam da bu... Herhangi bir karşılık beklemeden vatana hizmet... Sizler de gerçekten çok şanslı çocuklarsınız bu okulda okuduğunuz için. Mustafa Kemal’in bir askeri olarak bizler hiçbir zaman yılmadan yorulmadan çalışacağız. Bu kutsal amaçta hepinize başarılar diliyorum.”
 
MEZUN BERKİN ŞİMŞEK’İN KONUŞMASI
 
Bugün Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2018-2019 eğitim öğretim yılı mezunu ve bir mühendis adayı olarak karşınızda olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Çok zor geçen bir üniversite hazırlık döneminden sonra emeğimin karşılığını aldığım için çok mutluyum.
 
Eğlencesiyle, heyecanıyla, mutluluğuyla, hüznüyle okulumda 4 sene geçirdim. Prefabrik bir binada başlayıp inanılmaz bir teknoloji ile donatılan muhteşem bir binaya uzanan bu yolculuğun sonundan sizlere sesleniyorum. Bazılarınız için bu yol yeni başlıyor, bazılarınız henüz ortasında, bazılarınız ise artık sona çok yakın. Her döneminin farlı zorlukları olan bu yolda azminizi ve inancınızı hiç kaybetmeyin. Evet, çok yorulduğum oldu. “Artık yeter bitsin.” dedim. Ancak en başından beri bir hedefim vardı. Her bıraktığımda hedeflerim, okulumuzdaki çalışma ortamı ve öğretmenlerimizin destekleri bana umut oldu. Beni ilk günkü gibi heyecanlandırdı. Ve en sonunda hedefime ulaştım. %16,5 ile geldiğim lisemden, üniversite sınavında %3’lük dilime girerek mezun oldum. Kâtip Çelebi Üniversitesi İngilizce Mekatronik Mühendisliği Bölümüne girmeye hak kazandım. Sonucumu gördüğüm o an heyecanım ve mutluluğum tarif edilemezdi. Bütün o çalışmalarımın yorgunluğu sanki bir anda yok olmuştu.
 
Ben okulumun tüm olanaklarından yararlandım. Voleybol takımında yer aldım, projeler ürettim, törenlerde yer aldım, dans gösterileri yaptım. Hem sosyal hem de akademik olarak tam donanımlı olarak yetiştim.
 
Umarım bu sözlerim sizlere bir ışık olur ve siz de okulumuzun her geçen gün artan olanaklarından yararlanarak kendi hikâyenizi yazarsınız. Hedefleriniz için asla pes etmeyin. Sözlerime üzerimizde çok emeği olan çok değerli insanlara seslenerek devam etmek istiyorum.
 
Öncelikle çok değerli öğretmenlerim, bana ve arkadaşlarıma 4 yıl boyunca çok emek verdiniz. Bizleri ilmek ilmek işlediniz. Bizlere önce iyi insan olmayı, sonra başarıyı öğrettiniz. Sizlere edilecek teşekkürü buradaki cümlelere ne kadar sığdıramasam da tüm emekleriniz, sabrınız, bize olan inancınız ve bitmeyen sevginiz için sonsuz teşekkürler.
 
Sayın Yönetim Kurulu Başkanımız ve Bölge Müdürlüğü Yöneticilerimiz, Bize 4 yıl boyunca verdiğiniz destek, işimizde en iyisi olmamız için gösterdiğiniz çaba, sunduğunuz olanaklar ve başarımız için sarf ettiğiniz emekler için tüm arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Eğitim adına böyle bir kurumu ülkemize kazandıran bir ailenin parçası olmak gurur verici.
 
Ben şu an bir mühendis adayı isem; bu 4 yıl boyunca benim elimden tutan A’dan Z’ye herkesin emekleri sayesinde. Herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Ve tüm mühendis adayı kardeşlerime, arkadaşlarıma yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum. Hepinizle ayrı ayrı, iş hayatında çok iyi yerlerde karşılaşmak dileğiyle...
 
OKULA BU YIL KAYIT YAPTIRAN NEDİM NUMAN ÇALIŞKAN’IN KONUŞMASI
 
Değerli Yöneticilerim, Kıymetli Öğretmenlerim ve Sevgili Arkadaşlarım,
Geçen yıl bizim için zorlu bir süreçti. Hem 8. sınıf dersleriyle baş etmek hem de geleceğimize yön verecek okullarla ilgili sınavlara hazırlanmak zorundaydık. Tabii yıl içinde girdiğimiz bursluluk sınavları ve Türkiye geneli denemeler de cabası.
 
Sekizinci sınıfı bitirmeme çok az bir zaman kala yollarımız kesişti şimdiki okulumla. Burayı gezmeye geldiğimizde kafam çok karışmıştı. Bir yanda tercih edebileceğim Atatürk Lisesi, Çiğli Fen Lisesi gibi okullar ve burs veren kolejler, diğer tarafta ise özel bir teknik lise…
Ama okulu gezince:
-          Öğretmenlerin sıcak karşılamalarını,
-          Öğrencilerin kendini buraya ait hissettiklerini,
-          Rakip değil ekip olarak çalışılacak bir ortamın olduğunu,
-          Laboratuvarlarını ve diğer imkânlarını görünce “Neden burada olmayayım ki” demeye başladım. Çünkü kendimi tanıyorum. Sayısala yatkın bir öğrenciyim ve mühendis olmak istiyorum.
 
Tüm bu düşünceler doğrultusunda sınav sonuçları açıklandığında %1 dilimine girdiğimi öğrenince hiç düşünmeden koşup kayıt oldum. 
 
Biliyorum ki burası özel bir okul ama maddi kaygıları yok. Öğrenciyi, sadece öğrenci olarak görüyor… Başarılı ve hedefleri olan öğrencileri alıyor. Gelecekteki mesleğim ile ilgili teknik bilgiler verirken akademik, sportif, sosyal ve sanatsal alanları da ihmal etmiyor. Sanki üniversiteye 4 yıl erken başlayacak gibi hissediyorum.
Yarış atı gibi davranmak yerine tadını çıkaracağım bir okul var karşımda.
-          Ulusal ve uluslararası proje yarışmalarında bize destek olacak,
-          Kendimizi, okulumuzu ve ülkemizi diğer ülkelere gösterebilme imkânı bulacağımız,
-          Ve sürekli kendini yenileyen bir okul olarak, bize sağlayacağı katkılara inancım tam…
İnanıyorum ki sizler gibi istekli, azimli ve meraklı arkadaşlarla güzel bir ekip olarak kendimiz ve ülkemiz adına çok güzel başarılara imza atacağız. Hayallerimizi hedefe, hedeflerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz. Bize bunları yapabilmemiz için tüm imkânları okulumuz sunuyor.
 
Bunun yanında zaten “Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.”
 
Çok yakın zamanda yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum:
Kız kardeşim Nilgün, bu yıl özel bir okula kayıt oldu. Okulun ilk günü öğretmenleri “Okula Bakış” diye bir yazı yazmalarını istemiş. Kardeşim de 1,5 sayfalık yazısında, benim kayıt sürecimde gezdiği okulu, yani İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni, hayalindeki okul olarak anlatmış ve; disiplinden, derslerden, her şeyin çok net oluşundan, olanaklardan ne kadar etkilendiğini, gelecekte hedefinin bu okulu kazanmak olduğunu yazmış. Henüz beşinci sınıfa başlayan bir çocuğun aklında böyle yer eden bir okulda olduğum için ne kadar şanslı olduğumu bir kez daha görme fırsatım oldu.
 
Son olarak sözlerimi bitirirken sevdiğim bir hikâyeden de söz etmek istiyorum.
 
Kanada'nın kuzeyinde sadece 2 mevsim yaşanırmış; kış ve yaz. Yaz başlayınca buzlar erir; yollar çamurdan geçilmezmiş. Büyük kamyonların ve iş makinelerinin geçtiği bu yollar, kış aniden bastırınca buz tutarmış ve yolda derin yarıklar oluşurmuş.
 
İşte bu bölgelere girecek araçları şu levha karşılarmış “Sayın sürücü aracının hangi yolu izleyeceğini lütfen doğru seç! Çünkü bundan sonraki 20 mil boyunca bu izleri takip edeceksin.”
Sevgili arkadaşlar bu okula başlayarak bir yol seçtik. 4 yıl değil belki hayatımızın nasıl geçeceğini belirleyecek bir yol seçtik.
 
Seçtiğimiz bu yolda, sevdiğimiz işi yaparak, mutlu olacağımız bir hayat yaşamamız dileklerimle, hepimize başarılar diliyorum.

 

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir