İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Çiğli Rotary’nin Eğitim Projesine Destek

Çiğli Rotary’nin eğitim projesine destek
 
Çiğli Rotary Kulübü Başkanı Hasan Göncü öncülüğünde, Bölge katılımcılarından Bülent Talay, Faruk Oral ve Mehmet Atıcı’nın yanı sıra Çiğli Rotary Hukuki İşler Komite Başkanı Şeyda Yücebaş’ın aralarında yer aldığı heyet, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’ı ziyaret etti.
 
Çiğli Rotary Kulübü Başkanı Hasan Göncü, nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunda yürütmeye hazırlandıkları proje hakkında İAOSB Başkanı Uğurtaş’a bilgi vererek, çalışmalarına destek istedi.
 
Göncü, Türkiye’nin çözmesi gereken en önemli gündem maddesinin eğitim olduğuna dikkat çekerek, Çiğli Rotary Kulübü olarak, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve Çiğli Kaymakamlığı iş birliği ile hazırlamak istedikleri ‘meslek edindirme kursları’na ilişkin düzenleyecekleri çalışma hakkında bilgi verdi.
 
Rotary Meslek Lisesi mezunları başta olmak üzere ara elemanlara mesleki yeterlilik kazandırarak sanayinin ‘nitelikli eleman’ arayışına katkıda bulunmak istediklerini dile getiren Göncü, konuyla ilgili şunları söyledi:
 
“Dünyanın da ülkemizin de gündemi eğitim. Biz de bu başlığı Çiğli özeline taşımak istedik. Bölgemizin ve ülkemizin ekonomi öncülerinden İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların gücüne güç katacak, hem sanayiyi hem de ülke ekonomisini kalkındıracak ara elemanların, nitelikli çalışanlar olarak iş dünyasında varlık göstermelerini istiyoruz. Bu bağlamda sanayinin ihtiyaç duyduğu alanları belirleyerek, bu bölümlere yönelik İAOSB ve Çiğli Kaymakamlığı öncülüğünde meslek kursu açıp, sertifkalandırdığımız nitelikli iş gücü ile üretimin ve ekonominin gücüne güç katmak istiyoruz.”
 
Domino etkisi
 
Aynı zamanda Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de Kurucu Başkanı olan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş da eğitime destek vermeye her zaman hazır olduklarını söyledi. Uğurtaş, “İnsana yapılan yatırımların; zaman, yer, öğretmen ve güç olarak arkasındayız. Eğitime yapılan yatırım domino etkisi yaratır. Bugün mesleki yetkinliğine değer katan her bir birey, yarın sanayinin gücüne güç katacak, ülke ekonomisi de ancak bu şekilde şahlanacaktır. Bu nedenle projenizi geliştirip tamamlayın, biz de İAOSB olarak elimizi taşın altına koyar, sizlere destek olur, bu yolda birlikte yürürüz” diye konuştu.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir