İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Sanayinin Geleceği İAOSB'nin Kapısından Girdi

Sanayinin geleceği İAOSB’nin kapısından girdi
 
Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılına büyük bir coşku ile girdi. Türk sanayine eli anahtar tutan mühendisler ve tam donanımlı teknisyenler yetiştirmek amacıyla kapılarını ilk kez 2014-2015 döneminde açan okulun açılış töreninde üniversite eğitimini sürdüren eski mezunlar, yeni öğrencilerle bir araya geldi.
 
Yeni dönemin açılış konuşmasını yapan Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Müdürü Aslı Akı; yeni eğitim döneminde de geleceğin anahtarını elinde tutan bireyler yetiştirme sorumluluğu içerisinde hareket ettiklerini vurgulayarak, “Bu duygu ile öğrencilerimizin bilgiyi üretebilen, aldıkları proje tabanlı eğitim ile gelecekte sanayiye yön veren çalışmalara imza atan, bilgi teknolojilerini en iyi biçimde kullanarak sonuç odaklı düşünebilen, girişimci bir ruha sahip bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlamaktayız” dedi.
 
Mesleki ve teknik eğitime verilen önemin her geçen gün arttığı bu dönemde İzmir’de açılan ilk “Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” olan Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin her alanda büyük avantaj sağladıklarının altını çizen Akı, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Okulumuzda eğitim gören öğrencilerimiz kendilerine sunulan olanakları en iyi biçimde değerlendirerek katıldıkları her yarışmada, her organizasyonda kazandıkları başarılar ile geleceğe umut olmaya devam etmektedirler.2021-2022 eğitim-öğretim yılında TÜBİTAK Bölge sergisine 5 proje ile davet alan öğrencilerimiz Teknoloji-Tasarım alanında Ege Bölge 1’inciliği ve Ege Bölge 2’nciliği kazanmışlar; Ege Bölge 1’incisi olan öğrencilerimiz Ulusal Finalde Türkiye 4’üncüsü olmuşlardır. 2020-2021 yılında da öğrencilerimiz TÜBİTAK Ege Bölge yarışmasında iki farklı proje ile Ege Bölge 1.liklerini almış, ulusal finalde yine Türkiye 4.sü olmuşlardır. Aynı yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Kutup Projeleri Yarışmasında Ege Bölge 1’incisi, Türkiye 3’üncüsü olmuşlardır. Yine öğrencilerimiz; MUN, WSC turnuvalarında kazandıkları altın, gümüş ve bronz madalyalar ile İngilizcedeki başarılarını ortaya koymuş, Aksiyonel Beceri İzleme Turnuvası olarak geçen CSI organizasyonunda bu yıl Türkiye 2’ncisi, geçen yıl Türkiye 1’incisi olarak bizleri mutlu etmişlerdir. Darüşşafaka Vakfının düzenlediği 17’nci Sait Faik Hikaye Yarışmasında öğrencimiz Semanur Ablak ise Türkiye 1’incisi olarak her alanda kazandığımız başarılarla bir kez daha gurur duymamamızı sağlamıştır.
 
Son olarak bu yıl ilk kez katıldığımız TEKNOFEST yarışmasında Eğitim Teknolojileri ve Çevre Teknolojisi alanında 2 projemiz finale kalmıştır. Çevre ve Teknoloji alanındaki “Atıkmatik” projemiz: başvuran 8 bin 700 proje arasında ilk 85 proje içinde yer alarak final sergisinde davet edilmiş ve Türkiye 2’ncisi olmuştur”.
 
Okul öğrencilerinin kısa süre içerisinde imza attıkları başarıların yanı sıra mezun öğrencilerinin de üniversite yaşamlarına devam ederken proje çalışmalarını okullarının atölyelerinde devam ettirdiklerini hatırlatan Akı, “Geçen yıl mezun olan ve bu yıl Marmara Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde eğitimine devam eden öğrencimiz Taha Kaynak da okulumuzda yaptığı ve TÜBİTAK Bölge sergisine davet aldığı Mayın Tarama Aracı projesine üniversitede devam etmiş, TEKNOFEST öncesi son çalışmalarını okulumuzda tamamlamış ve Türkiye 1.si olmuştur” dedi.
 
Öğrencilerinin kazandığı bu başarıların şimdiden geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Akı, “İzmir’imize, ülkemize, geleceğimize böyle bir okulu kazandıran İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi yönetimimize ve sanayicilerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” ifadesinde bulundu.
 
Burada öğrendiğiniz her şey sizi üniversitede bir adım öne çıkarıyor
 
2021 yılında Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olarak, Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği bölümünü kazanan Yiğithan Doğru da yeni dönemde öğrenci arkadaşlarına seslenerek, Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde her alanda verilen eğitim-öğretim ve bakış açısının tüm hayatlara ‘başarı’ olarak geri yansıyacağını unutmamaları gerektiğini söyledi. Doğru, “Okulumuz bize sadece bilgi aşılamıyor, aynı zamanda bir mühendisin bakış açısını ve problem çözme becerilerini de kazandırıyor. Kısacası, okulumuz biz öğrencileri hayata tam donanımlı şekilde hazırlıyor. Okulda aldığım her ders, okulla beraber katıldığım her yarışma, bana yeni bilgiler katmakla kalmadı, bakış açımı da fazlasıyla geliştirdi. Burada yaptığımız her projenin bize yeni kapılar açabildiğine ve her alanda ne kadar geçerli olduğuna bizzat şahit oldum. Bizler bu ödülleri toplarken, akranlarımızın birçoğu, proje hayata geçirmeyi üniversite hayatında daha yeni öğreniyor. Bunu üniversiteye geçince daha iyi görüyorsunuz. Burada öğrendiğiniz her şey, sizi üniversitede bir adım öne çıkartıyor” ifadesinde bulundu.
 
8,42 başarı dilimi ile girdiğim okuldan 2,69’luk başarı dilimi ile mezun oldum
 
Bu yıl Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olarak İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünü kazanan Orhan Altuğ Başköy de öğrencilere yalnızca hedeflerine odaklanmaları gerektiğini, Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu hedefleri yerine getirmek için tüm gücü ile yanlarında olacağını söyledi. Başköy, LGS sınav sonucuna göre yüzde 8,42’lik başarı dilimi ile Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kayıt yaptırdığını vurgulayan Başköy, “Yüzde 8,42 başarı dilimi ile girdiğim okulumuzdan, YKS sınavında yüzde 2,69’lık başarı dilimine girerek hedefime ulaştım. Bu okulda lise yaşamına adım atan, yarışmaya 1-0 önde başlamış demektir. Tüm bu imkanları bizlere sunarak, bu değerli okulu kuran, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne ve sanayicilerine de tüm gençler adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
Hayallerimin okulunda başarmaya hazırım
 
Okula yeni kayıt yaptırarak lise hayatına adım atan Hakan Yavuz da başarılarıyla gündemde olan Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni hedefleyerek LGS sınavlarına hazırlandığını vurgulayarak, bu amaç doğrultusunda LGS sınavında elde ettiği yüzde 0,88’lik başarı dilimi ile okula kayıt yaptırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Okulumuzun fizikî imkânlarını gördüm, atölyelerin donanımından çok etkilendim. Verilen eğitimin niteliği hakkında bilgi aldık ve YKS serüveni için çok doğru bir tercih olduğuna bir kez daha karar verdik. Öğretmenlerimizin ilgisini görünce de tüm günümü geçireceğim öğretmenlerim konusunda da şanslı olduğumu hissettim. Ve nihayetinde kararımı kesinleştirip girmiş olduğum 0,88’lik başarı dilimi ile okulumuza kayıt oldum.
 
Tüm bunların yanında okulumuzun maddi imkanlarına da değinmem gerekiyor. Burası özel bir okul ama öğrenciler hiçbir maddi kaygı taşımıyor. Okulumuz; belirledikleri hedefler doğrultusunda kararlılıkla ilerleyen gençleri yetiştirip, onları hedeflerine ulaşmış gençler olarak mezun ediyor. Nitelikli ve uygulamalı eğitim için hiçbir destekten kaçınmayan ve bu güzel okulu ortaya koyan sanayicilerimize de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.”
 
Konuşmaların ardından Okul Müdürü Aslı Akı Teknofest yarışmasında Çevre ve Teknoloji alanındaki 8 bin 700 proje arasından “Atıkmatik” projesi ile Türkiye ikincisi olan okul öğrencilerinden Ilgın Ceyhan ve Göktuğ Sipahi ile projeye rehberlik eden Danışman Öğretmen Serkan Gül’ü tebrik ederken, tüm öğrenciler, okullarına geçerek ilk ders zilinin ardından yeni dönemin çalışmalarına başladılar.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir