İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Belarus Cumhuriyeti Başkonsolusu'ndan 'İşbirliğini Arttırma' Çağrısı

Türkiye ile Belarus arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek adına bir dizi ziyaretlerde bulunan Belarus Cumhuriyeti Başkonsolusu  Vladimir Mironoviç,  İzmir Fahri Konsolosu Murat Reha Yorgancıoğlu ile birlikte İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’ı makamında ziyaret etti.

İki ülke arasındaki ticaret hacmini 800 milyon dolardan 1 milyar dolara çıkartmayı hedeflediklerini ve bu bağlamda çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Belarus Cumhuriyeti Başkonsolusu  Vladimir Mironoviç, “Bu nedenle iki ülkenin işadamları arasındaki iletişimi arttırarak, hangi alanlarda ortak yol alabileceğimizi keşfetmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi de bizim için oldukça büyük önem taşıyor” dedi.

Bu konudaki çalışmaları geliştirmek adına Mart ayında bir toplantı gerçekleştirmeyi planladıklarını bildiren Mironoviç, işbirliklerinin yalnızca ticari boyutla sınırlı kalmamasını, kültür, turizm ve eğitim alanlarında da ortak çalışmaların sürdürülmesini istediklerini söyledi. Mironoviç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendi ülkemizde finansal olarak iyi ürünler çıkartıyoruz diyebiliriz. 450 tonluk yük taşıma kapasitesi olan araçlar, traktörler üretiyoruz. Kimya sektörüne yönelik ürünler, farklı metal ürünleri üretiyoruz. Sizin ürettiğiniz ürünlerle birlikte ortaya çıkartabileceğimiz işler olduğunu düşünüyoruz.  Umarım burada çalışan birçok iş adamı Belarus’u ziyaret ederler ve yeni iş ortaklıklarına imza atılır.”

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş da Başkonsolus  Vladimir Mironoviç’e Bölge hakkında bilgi vererek, Mironoviç‘in iki ülke arasındaki işbirliğine yönelik çalışma arzusunu paylaştıklarını söyledi. Böyle bir çalışmanın yürütülebilmesi için karşılıklı iradenin oluşması gerektiğinin altını çizen Uğurtaş, Türk yatırımcıların Belarus’ta yatırım yapmaları için öncelikle karşılıklı heyetlerin görüşerek tüm detayları ortaya koymaları gerektiğini söyledi. Sanayiciler olarak ülke ekonomisinin ve ticaret hacminin gelişmesi için var güçleri ile çalıştıklarını vurgulayan Uğurtaş, “Ülkemizin dünya ülkeleri ile işbirliğini arttırması bizlerin nihai dileğidir. Ülkeler arasındaki ticari işbirliklerinin arttırılması, yoğun emek gerektirmektedir. Umarım attığınız adım Bölgemiz adına da ilişkilerimizin başlangıcı olur” diye konuştu.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir