İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İK Personeli İAOSB'de Bir Araya Geldi

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların insan kaynakları alanında görev alan çalışanlarının birbirlerini tanıyarak, etkileşimlerini arttırmak amacıyla düzenlenen İAOSB İnsan Kaynakları Temsilcileri Tanışma Etkinliği, Hizmet Binasının fuaye alanında gerçekleştirildi.
 
İAOSB Özel İstihdam Bürosu çalışanlarının bölgedeki firmalarla görüşmeleri sonucunda elde edilen, ‘İK personelinin birbirini tanımadığına dair’ veriler doğrultusunda planlanan organizasyona yoğun katılım gösterildi.
 
Tanışma etkinliği ile başlayan programda organizasyona katılan insan kaynakları birimi çalışanları 3’er dakikalık sürelerde gerçekleşen görüşmelerde kendilerini ve firmalarını meslektaşlarına tanıtarak insan kaynakları alanında deneyimledikleri bir soruna değindiler.
 
Bu sistemle organizasyona katılan herkes birbiri ile etkileşim fırsatı yakalarken, görüşmeler esnasında elde edilen ‘ortak sorunları’ tartışmak amacıyla İK uzmanları seminer salonunda tekrar bir araya geldiler.
 
Ortak sorunların masaya yatırıldığı toplantıda insan kaynakları alanındaki en büyük sıkıntının ‘nitelikli eleman bulma’ konusunda yaşandığı ortaya çıkarken, bakımcı, CNC operatörü, kaynakçı, tekstilde kalifiye eleman, üretimde çalışabilecek engelli personel, plastik ambalaj üretiminde çalışacak deneyimli personel, Rusça-Arapça gibi spesifik dil bilen beyaz yaka personelin İAOSB’de ihtiyaç duyulan meslek kategorileri arasında yer aldığına dikkat çekildi. İzmir’de nitelikli eğitim firması sayısının yetersiz oluşu ve insan kaynakları çalışanlarının işletmenin diğer birimleri ile farklı konularda çalışmalar gerçekleştirememesi, ölçme ve değerlendirme yapamaması konuları da önde gelen ortak sorunlar olarak sıralandı.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir