İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Çankaya Üniversitesi Öğrencileri İAOSB'yi Ziyaret Etti

Bu yıl İzmir’in planlamaları üzerinde çalışan Çankaya Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3. Sınıf Planlama stüdyosu öğrencileri saha gezileri kapsamında Türkiye’nin en modern ve altyapısı en gelişmiş OSB’leri arasında yer alan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar.
 
İAOSB Bölge Müdür Yardımcısı Ayşe Avanoğlu hazırladığı sunum ile öğrencilere Bölge hakkında detaylı bilgiler aktardı. İAOSB’nin özellikle çevreye saygılı yaklaşımı, katılımcılarının rekabet gücünü arttırmaya yönelik yürüttüğü çalışmaları ile öncü bir OSB olduğunu vurgulayan Avanoğlu, OSB’lerin işleyişi hakkında da genel bilgiler verdi.  Avanoğlu, “Organize sanayi bölgelerinin hizmet yaklaşımı ve alanlarını belediyenin çalışmaları ile bağdaştırabiliriz. Sorumlu olduğumuz alan içerisindeki yaşam ve üretimin verimliliğini hedefle uygun şekilde sağlamak amacıyla gerekli tüm hizmetleri sağlıyoruz. Öyle ki İzmir’e ilk doğalgaz, bizim Bölgemizde bir istasyondan girmiştir. Bölgemizde faaliyet gösteren sanayi fabrikalarının toplam cirosu 7,8 milyar dolar, ihracatımız ise 2,5 milyar dolar. Bölgemizdeki her dört firmadan üçü ihracat yapıyor. Bölgemizde 40 bin kişi istihdam ediliyor.”
 
Karma OSB olan İAOSB’de faaliyet gösteren firmaların ihracatçı kimlikleri ile ön plana çıktıklarını vurgulayan Avanoğlu, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin sağladığı imkan ve hizmetlerden dolayı 7 gün 24 saat ‘yaşayan Bölge’ olarak adlandırıldığını söyledi.
 
Üniversite-sanayi iş bilirliklerine dayalı çalışmalara ağırlık vererek, bu kapsamda katılımcıları akademisyenler ile bir araya getirdikleri platformlar yarattıklarını vurgulayan Avanoğlu, bilimi uygulama ile buluşturarak geleceğin mühendislerini yetiştirmeyi amaçlayan Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında da bilgi verdi. Avanoğlu, “En çok gurur duyduğumuz projelerimizin başında gelen, bizlere geleceğin sanayi ve ekonomi alanında gelişmiş, refah seviyesi yüksek Türkiye’si için ümit veren projemiz olan ve 40 milyon TL’lik yatırım ile kurulan Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında ilk kez kapılarını açtı. Öğrencilerimizin tamamı yüzde 100 burslu. Bugün 405 öğrencimiz ile eğitim-öğretim hayatına devam ediyor, Türkiye sanayine ‘can suyu’ verecek gençleri yetiştirmek, için çalışıyoruz” dedi. 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir