İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Üniversite-Sanayi Eşleştirmesi Etkinliği’ne Rekor Katılım…

2011 yılından bu yana  sanayi ve akademi dünyasını buluşturan İAOSB Üniversite-Sanayi Eşleştirmesi (ÜSE 2017) etkinliği, bu yıl üniversite rektörlerini de ağırlayarak, görüşmelerde rekor katılım sağladı… 
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, katılımcılarının rekabet güçlerini arttırmayı hedefleyen çalışmalara imza atmayı sürdürüyor. Bu kapsamda her platformda dile getirilen üniversite-sanayi işbirliğine yönelik hazırlanan İAOSB Üniversite-Sanayi Eşleştirmesi (ÜSE 2017) etkinliği, sanayi ve akademi camiasını 7. kez bir araya getirdi.
 
Yaptığı öncü çalışmalarla OSB’lere örnek olan İAOSB, geleneksel hale getirdiği ÜSE etkinliği ile bu misyonunu sürdürdü. En büyük hedeflerinden birisi üniversite-sanayi işbirliği konusunda katılımcılarının farkındalığını arttırmak olan İAOSB Yönetim Kurulu, bu yıl akademi ve sanayi camiasından gelen yoğun ilgi sonucunda ÜSE etkinliğinde rekor katılım sayısına ulaşarak, söz konusu amacına ulaştığını gösterdi.
 
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Tokaç’ın da etkinliğe ve görüşmelere katılarak desteklediği İAOSB Sanayicileri-Üniversiteler Buluşması, 6 üniversiteden 49 akademisyeni, 36 firmadan 70 temsilci ile bir araya getirdi.
 
EÜ EBİLTEM TTO işbirliği ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ÜSE 2017 etkinliğinde, 114 ikili görüşmeye imza atıldı.
 
Teknolojiyi üreten ve kullanan İAOSB sanayicilerinin, üniversiteler ile buluşabileceği platformların yaratılmasını ve sürekliliğinin sağlanmasını hedefleyen etkinlik, 2011 yılından bu yana 500’ün üzerinde ikili görüşmeye ev sahipliği yaptı.
 
ÜSE 2017’den geriye kalanlar…
 
Etkinliğin, üniversite ile sanayi arasında oluşturulan bağları kuvvetlendirerek, yeni projelerin hayata geçirilmesi için gerekli ortamın yaratılması ve uzun dönemli işbirliği bağlarının kurulmasına katkısının büyük olduğu gözlemlenmiştir.
 
Çalışmanın etki analizi sonuçlarına göre; ÜSE etkinliğine katılan tüm firmalar olumlu görüş bildirmiş, her iki firmadan biri ise somut sonuç  elde etmiştir. Ağırlıklı işbirliği konuları sırasıyla; ‘proje yazım aşamasında işbirliği, teknik danışmanlık, altyapı – test – laboratuvar desteği çalışmaları, işletmeye teknik gezi düzenlenmesi, Ar- Ge Merkezi Kurulum süreçleri üzerine yapılan çalışmalar’ şeklindedir. Sanayiciler; yeni istihdam yaratılması, stajyer öğrenci alımı, lisansüstü eğitim programları ve konunun doğru uzmana ulaştırılması konularında da yine etkinlik kapsamında iletişim sağlanan akademik camiadan destek almış ve işbirliği içine girmiştir.
 
Geçmiş yıllarda yaratılan somut faydalar kapsamında; İAOSB sanayicileri Ar-Ge projelerinin akademik dünya ile buluşturulmasına, Ar-Ge devlet desteklerine başvurmalarına ve projelerine teknik destek almalarına hizmet eden ve üniversite ve sanayi temsilcilerinin proje fikirlerini tartışabildiği önemli akademik buluşmalar arasında yerini almış olan İAOSB Üniversite- Sanayi Eşleştirmesi (ÜSE 2017) etkinliğinde bu yıl, katılımcı sayısı son yılların oldukça üstünde bir rakama ulaşmış, toplantı sayısında ise rekor kırılmıştır.
 
Etkinliğe Ege Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’nde tekstil, kimya, malzeme, sağlık, biyoloji, makine, bilişim, enerji, iktisadi ve idari bilimler gibi farklı disiplinlerde çalışan 49 akademisyen ile tekstil, kimya, makine, otomotiv, plastik, sağlık, bilişim gibi birçok farklı alanda faaliyetine devam eden 36 İAOSB firmasından 70 temsilci katılım göstermiş, 114 ikili görüşme gerçekleşmiştir.
 
Akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde ticarileşmesine ilişkin faaliyetleri yürüten, sanayicilerin ve yatırımcıların araştırmacılarla buluşmasını hedefleyen organizasyonlar olan Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) İzmir iş dünyası ile teknolojiyi buluşturan arayüzler olarak  etkinliğe davet edilmiştir. Bu kapsamda; Ebiltem TTO,Yaşar Üniversitesi  BTTO, İKÇÜ TTO, İYTE Atmosfer TTOÜSE’ye katılarak firmalar, üniversiteler ve farklı TTO’lar arasında yeni işbirliklerinin oluşmasına katkı vermiştir.
 
Yine etkinlik kapsamında bu yıl, EÜ EBİLTEM-TTO’nun temsilciliğini yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (EEN) projesi ve Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) İnovasyon Karnesi uygulamaları için ayrılan masalarda hem akademisyenlere hem de firmalara bilgilendirmeler yapılmıştır. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarları Koordinatörlüğü de etkinliğe katılarak, firmalara laboratuvar çalışmaları hakkında bilgiler vermiştir…

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir