İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Uğurtaş, Almanya İzmir Başkonsolosu Lassig'i Ağırladı

Ağustos ayında görevine başlayan Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig, İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’ı makamında ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Uysal’ın da yer aldığı görüşmede, iki ülke arasında yıllara dayanan dostluğun pekiştirilerek, işbirliklerinin geliştirilmesi temennilerinde bulunuldu.
 
İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Türkiye-Almanya arasındaki sosyal ve ekonomik bağlara değinerek, siyasi arenada yaşanan çalkantıların, iş dünyasını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Özellikle Avrupa’nın kalbi olan ülkeler arasında yer alan Almanya ile vize alımı konusunda yaşanan sıkıntıların iş dünyası açısından yıpratıcı olduğunu vurgulayan Uğurtaş, “Sanayicimiz ülkenizi ziyaret etmek istiyor ancak ilk aşamada karşısına vize sorunu çıkıyor. Daha önce 3-4 gün içerisinde vizeyi alabilirken bugün vize alım süreci bir aya uzadı. Bununla birlikte geçmiş yıllarda vize kullanım hakkı 4-5 yıllık olarak veriliyordu. Bugün ise 6 aylık vize alan sanayici kendini şanslı hissediyor. Almanya ile mevcut işbirliklerini geliştirelim istiyoruz, bu nedenle vize konusunda yürütülen bürokratik işlemlerin daha hızlı çözülür hale getirilmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren Uğurtaş, 630 firmada 40 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.  İAOSB’nin önemli bir ihracat merkezi olduğuna dikkat çeken Uğurtaş, en büyük pazarın Avrupa Birliği ülkeleri olduğunu bildirdi. Uğurtaş ayrıca İAOSB’nin İzmir, Ege Bölgesi ve Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunun da altını çizdi.
 
İAOSB Yönetim Kurulu olarak geleceğin eğitim ile şekilleneceğine inandıklarını vurgulayan Uğurtaş, bu vizyondan yola çıkarak hayata geçirdikleri Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin emin adımlarla ilerlediğini söyledi.
 
Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. RainerLassigde iki ülke halkı arasındaki pozitif ilişkinin çok kuvvetli olduğunu, olumsuz siyasi gelişmelerden söz konusu ilişkinin etkilenmemesi gerektiğini söyledi. Türk-Alman ekonomisinin canlandırılması konusunda önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Lassig, bu anlamda yapılması planlanan her türlü çalışmada yer almaktan mutluluk duyacağını dile getirdi.
 
Görüşmenin ardından Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Lassig, yetkililerden bilgi aldı. 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir