İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB'nin Yaktığı Meşale Sanayiye Işık Olacak

Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilk mezuniyet töreninde gurur ve duygu dolu anlar yaşandı.
 
İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Uğurtaş, sanayinin ana unsurunun nitelikli iş gücünden geçtiğini vurgularken, gelişmiş ülkelerin başarılarını ‘nitelikli mesleki eğitime’ borçlu olduklarını belirtti.
 
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi tarafından 2014 yılında kurulan Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk mezunlarını verdi.
Okulun konferans salonunda düzenlenen törende gurur ve duygu dolu anlar yaşandı. Mezun olan öğrenciler, bir sonraki döneme taşıdıkları bayrağı teslim ederken, tek tek tüm öğrenciler arkadaşları tarafından betimlenen metinler eşliğinde sahneye çıkarak diplomalarını öğretmenlerinden aldılar.
 
Okul birincisi Yaren Çelik, ikincisi Murat Süzen ve üçüncüsü Ataberk Can El’in başarılı çalışmalarını tebrik eden İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, öğrencilere hediyelerini duayen sanayici Nedim Uysal ile birlikte verdi.
 
Sanayinin ana unsurunun nitelikli iş gücünden geçtiğine vurgu yapan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, bir sanayici olarak mezuniyet sevinci yaşayan öğrenciler kadar heyecanlı, mutlu ve umutlu olduklarını dile getirdi. Gelişmiş ülkelerin başarılarını ‘nitelikli mesleki eğitime’ borçlu olduklarını ifade eden Uğurtaş, ülkelerin ancak sanayinin gelişmesine paralel olarak ilerleme kaydedebileceklerinin altını çizdi.
 
Ülke sanayisiz, sanayi nitelikli elemansız gelişemez
 
Ülkelerin Gayri Safi Milli Hasıla içerisinde sanayiye ayırdığı paylar hakkında da bilgi veren Uğurtaş, “Almanya’da GSMH içinde sanayinin oranı yüzde 33, Güney Kore’de yüzde 35, Türkiye’de ise bu rakam yüzde 15’lerde… Biz, ne yazık ki bu rakamla bulunduğumuz yerden daha ileriye gidemeyiz. Bu noktada devletimize olduğu kadar biz sanayicilere de büyük görev düşmektedir. Bizler, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak mesleki eğitime bir nebze de olsa can suyu vermek, bu alanda farkındalık yaratarak örnek olmak amacıyla böyle bir girişime imza attık. Ülkemizdeki sanayi bölgelerinde mesleki ve teknik liselerin açılmasını sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız başta olmak üzere, bu konuda söz söyleme yetkisi olanlar Bölgemizi ve okulumuzu tüm Türkiye’ye örnek olarak gösteriyorlar. Bu meşaleyi hep birlikte yaktık. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz bizlere inandınız, bizler de sözlerimizin arkasında durduk ve bugün ülkemize gelecek vaat eden gençlerimizi kazandırdık. Biz sizlere geleceğin kapısını açacağınız bir anahtar verdik. Siz bu anahtarı doğru kullanmayı bilirseniz, açamayacağınız kapı olmaz. Kendinizi sürekli geliştirmeye devam etmelisiniz” diye konuştu.
 
Önünüzdeki tüm yollar aydınlık
 
Atatürk ilke ve inkılaplarını anlayan ve uygulayan, kendini ifade edebilen, hakkını arayan, başkalarının hak ve değerlerine saygı gösteren, özgürlüğü olan bunun yanı sıra sınırlarını bilen gençler yetiştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayan Uğurtaş, okulun ilk mezunlarına şöyle seslendi:
 
“Şimdi önünüzde iki yol var. Hepiniz üniversite sınavına gireceksiniz. Ya üniversiteye devam edeceksiniz ya da sanayi içerisinde teknik eleman olarak iş hayatınıza başlayacaksınız. Her iki yol da çok kıymetli. Türkiye’nin nitelikli mühendislere, bunun için de nitelikli eğitime ihtiyacı var. Normal liselerden mezun olan binlerce üniversite mezunu gencimiz ne yazık ki ya işsiz ya da kendi alanından uzak bulduğu bir işte çalışıyor. Gerekli vasıflarla donatılmaktan mahrum kalmış binlerce mühendis evlerinde işsiz bekliyorlar. Sizlerin böyle bir endişesi olmasın. İstediğiniz üniversitelere gidemeseniz dahi ellerinizde artık altın bileziğiniz var. Sürekli bizi arıyor sanayi camiasından arkadaşlarımız, ‘Çocuklar ne zaman mezun olacaklar’ diye. Biz de onlara, öncelikli olarak mezunlarımızı üniversiteye yerleşmiş olarak görmeyi hedeflediğimizi söylüyoruz. Sizler, okulumuzun atılan ilk tohumları, yeşeren ilk fidanlarısınız. Bizler her zaman sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Yolunuz, umudunuz, geleceğiniz açık olsun.”
Okula adını veren duayen sanayici Nedim Uysal da okulun ilk mezunlarına duyduğu inancı vurgulayarak, “Tüm gençlerimizi çok iyi yerlerde göreceğimizden şüphem yok. Eminim ki okulumuz Türkiye’de parmakla gösterilen, ülke sıralamasına giren eğitim-öğretim mabetleri arasında yerini alacaktır” ifadesinde bulundu. Öğrencilere, ‘ne yaparsanız yapın, ama içine sevginizi katın’ nasihatinde bulunan Uysal, mezuniyet heyecanı yaşayan gençleri tebrik etti.
 
Okul Müdürü Satı Çalışkan da okul tarihinin önemli milat taşlarından olan ilk mezunlara seslenerek şunları söyledi:
 
“Bu okulun tarihinin yazılacağı sayfalarda ilk mezunlar olarak sizlerin isimleri yer alacak ve her zaman sizlerden söz edilecek… Bizler burada geçirdiğimiz dört yıl içerisinde sizlere düşündüklerinizi çekinmeden paylaşabilme, tasarladıklarınızı, hayal ettiklerinizi yapabilme alışkanlığı kazandırdık. Sizlere sorgulamayı sadece sorulara cevap bulmayı değil, soru sormayı öğrettik. Sizlere çeşitliliğin bir yük değil, zenginlik olduğunu gösterdik. Öğrenmeyi bilmenizi ve sevmenizi istedik. Saklamadan paylaştık sizlerle bildiklerimizi, gördüklerimizi ve deneyimlerimizi. Tüm bunlar nedeniyle bizler de kendimizi şanslı görüyor, sizleri uğurlarken, yeni gelen arkadaşlarınızı karşılamanın coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz. Elbette bunların karşılığında beklentilerimiz var sizlerden. Biz, sizlerin doğru insan olmanızı istiyoruz. Kendimize ve çevremize faydalı olmanızı bekliyoruz. Hayal kurabilmenizi, yaratıcı düşünebilmenizi, sorunlara çözüm üretmenizi bekliyoruz. Biz sizlerden birlikte çalışmanızı, beraberliğin ve birlikteliğin değerini bilmenizi, buna engel olmak isteyenlere karşı sağlam durmanızı istiyoruz. Biz sizlerden çevrenizi, ülkenizi ve insanlığı daha iyi yerlere taşımanızı bekliyoruz. Sizlerin buna hazır olduğunuzu biliyoruz ve sizlere güveniyoruz. Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerini Türkiye’de ve uluslararası düzeyde farklı alanlarda görev alabilen azimli ve beceri sahibi gençler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimizi yüksek bir akademik düzeye ulaştırmak için çabaladık. Türkçe’nin yanı sıra İngilizce’yi de iyi öğrenmelerine olanak verecek programlar uyguladık. Uyguladığımız programlarla onlara yapıcı iletişim becerilerini kazandırmaya, var olan özel yeteneklerini geliştirmeye ve onları birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmeye çalıştık. Derslerde ve ders dışı faaliyetlerde öğrencilerimize dürüstlüğe değer vermeyi, demokrasinin ve özgürlüğün sorumlulukla sınırlı olduğunu ve başkalarının haklarına duyarlı ve saygılı olmalarını gerektiğini öğretmeye çalıştık. Yürüttüğümüz eğitim ve öğretim ve diğer sosyal faaliyetlerle; öğrencilerimize araştırma-geliştirme, girişimcilik gibi topluma katkıda bulunabilecekleri konularda bireysel ilgi ve beceriler kazandırdık.
 
Sayın Başkanım, değerli sanayicilerimiz; ülkemizin geleceği için olmasa olmaz olan mesleki ve teknik eğitime yapmış olduğunuz katkılar her türlü övgü dolu sözün ve taktirin üzerindedir. Ortaya çıkarmış olduğunuz eserle ne kadar övünseniz azdır. Her yıl onlarca genci meslek sahibi yaparak buradan göndermenin haklı onurunu yaşayacaksınız, ne mutlu sizlere! Okulumuzun hayata geçirilmesinde, faaliyetlerini sürdürmesinde yanımızda yer alan, kurucumuz olan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerimize ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. Bizleri yalnız bırakmayan, bizlere bir baba şevketiyle yaklaşan sanayici Nedim Uysal’a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Değerli velilerimiz; sizlerin bu akşamki duygularınız herkesinkinden çok farklıdır eminim. Mutlaka dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz emek verdiğiniz özenle ve zorluklarla zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz göz bebeği evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine uğurluyorsunuz. İçinizde onların gelecekleriyle ilgili bir kaygınız olmasın. Onlar gerçekten burada özel bir eğitim aldılar ve çok iyi yetiştiler deneyimli ve her biri mesleğini severek yapan eğitim kadromuz onları özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgeleri sağlam, öğrenme ve araştırmaya yatkın, sorumluluk üstlenen gençler olarak yetiştirdiler.
 
Çok değerli çalışma arkadaşlarım; öğrencilerimizi iş ve sosyal yaşamlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirip bu günlere getirdiniz. Onlara sadece bilgi ve beceri kazandırmakla kalmadınız; aynı zamanda birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı öğretiniz.
 
Ve sevgili gençler… Bugün sizin için çok farklı anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor, başka dönemin başlangıcına geçiyorsunuz. Unutmayınız; dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Yaşamdan ve zorluklardan kokmayınız. ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu akla ve bilime dayalı çağdaş ve uygarlık yolundan ayrılmayınız. Hepinizi çok sevdiğimizi hiç unutmayınız. Başarı ve mutluluk haberiniz bizlere gurur ve onur verecektir. Ülkemizin aydınlık ve çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan sizleri sevgiyle uğurluyoruz. Yolunuz açık olsun.”
 
 
Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
 
Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye çapında düzenlenen ve jürisinde Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi ile birlikte akademisyenlerin yer aldığı bir Mimari Proje Yarışması ile tasarlanarak projelendirilmiştir. Okulda; Endüstriyel Otomasyon, Elektrik Elektronik ve Makine Teknolojileri alanlarında eğitim verilmektedir. Her bir alan için özel olarak tasarlanmış atölye ve laboratuvarlarda endüstriyel üretim simülasyonuna olanak veren eğitim ekipmanları bulunmaktadır. Okul öğretmenleri tarafından özel olarak tasarlanan eğitim setleri her öğrenciye bir deney seti düşecek şekilde birebir öğrenci ve öğretmenler tarafından üretilerek devreye alınmaktadır. Verilen uygulamalı eğitimler endüstride kullanılan robotik üretim sistemlerine uyumludur.
 
Öğrenciler, gerek genel kültür dersleri gerekse endüstriyel teknik alanlardaki meslek derslerinde iddialı bir eğitim almakta; konuşma, yazma ve okuma seviyesinden çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olarak yetiştirilmektedir. Teorik ve pratik bilgi ile donatılmış, proje yönetimi, inovasyon, teknoloji yönetimi, girişimcilik alanlarında bilgi ve deneyim kazanan öğrencilerimizin tamamı mühendislik fakültelerine hazırlanmaktadır.
 
İzmir ve Türkiye için model bir okul olarak yapılandırılan okulun tüm giderleri İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi tarafından karşılanmaktadır. Modern fiziki yapısıyla; her türlü akademik, sosyal etkinlikler, proje ve Ar-Ge çalışmaları yapılabilecek alanlara sahip olan Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sanayi gelişimine yön verecek mühendisler yetiştirir.
 
Akademik başarıda hedefin daima yüksek olduğu okulda, öğrencilerin; eğitim, öğretim, kıyafet, kitap ve kırtasiye, ulaşım, yemek dahil olmak üzere gereksinimlerinin tamamı yüzde 100 bursludur.
 
Merkezi sınav sonuçlarına göre öğrenci alımının yapıldığı okulda, 26 Haziran 2018 tarihinde açıklanacak sonuçlara göre, aynı gün taban puan belirlenerek, web sitesinde (www.iaosbnedimuysalatl.k12tr) ilan edilecektir.
 
2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında toplam 120 öğrenci alınacaktır. Belirlenen taban puan üzerindeki öğrencilerin listesi ilan edilecektir. Kontenjanın dolmaması halinde kayıt takvimine göre ön kayıtlara devam edilecektir.
 
Haziran 2018

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir