İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Norm Sanat Galerisi, Sanayinin Merkezinde Sanat Üretiyor

Otomotiv sektörünün ödüllü yan sanayicisi, sektör lideri Norm Cıvata, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren sanat galerisi ile sanayinin merkezinde sanat üretiyor. 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren ve yüzlerce sergiye ev sahipliği yapan Norm Sanat Galerisi, yeni sanatçılarını bekliyor.
 
‘Ben fırça bile tutamam’ diyen yüzlerce kişinin bugün kişisel sergisini açmasına vesile olan Norm Sanat Galerisi’nde 12 yıldır kursiyerlerin eğitim ve öğretmenliğini üstlenen Gülperi Çelik Yıldız ve Gültekin Yıldız, sanata gönül veren herkese kapılarının açık olduğunu vurguluyorlar.
 
Çalışma alanında boş tuvallere hayat veren kadınların ellerine fırçalar, akıllarında yalnızca tuvale yansıyacak olan görüntünün detayları…
Her biri profesyonel ressamlara taş çıkartacak bir görüntü ile donatmış tuvalini… Kiminin içinde kayboluyor, kiminin gözlerinin içine dahi bakamıyorsunuz. Tam da dalıp gitmişken, Gülperi hoca ‘vay canına’ dedirten hatırlatmayı yapıyor: “Her bir öğrencimiz buraya ilk geldiğinde ‘ben fırça bile tutamam’ diyerek başladı bu işe. Sonuç ise karşınızda…”
 
Herhangi bir ücret talebi olmayan, yalnızca kullandığı tuval, boya gibi ürünleri kendisi karşılayan öğrenciler, sıcacık Norm Sanat Galerisi’nde demlenen dumanı tüten çaylarını içerken, deneyimli öğretmenlerinin bilgilendirme ve yönlendirmeleri ile ortaya çıkardıkları eserlerini, yine tek bir kuruş ücret ödemeden Norm Sanat Galerisi’nde sergiliyor. İşin daha da keyifli tarafı alışılageldik satılan her bir ürünün yüzdesini almak bir yana dursun, Norm Sanat Galerisi tamamen ücretsiz olarak sergisine ev sahipliği yaptığı kursiyerlerine destek oluyor.
 
Alanında Türkiye’nin sektör lideri olan Norm Cıvata’nın, ‘üretim’ sevdalısı olduğunu vurgulayan yegane örneği Norm Sanat Galerisi, Bölge’nin sanat fabrikası olarak başarıyla misyonunu sürdürüyor.
Galerinin deneyimli ve çok sevilen öğretmenlerinden Gülperi Çelik Yıldız, bu yıl özellikle yağlı boya ve akrilik tekniği ile ağırlıklı olarak figür odaklı portreler çalıştıklarını vurguluyor. 20 kişilik gruplarında her Pazartesi ve Salı günü yeni fırça darbelerinin can verdiği tuvalleri görmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Yıldız, galerinin bir diğer öğretmeni olan Gültekin Yıldız’ın da öğrencileri ile birlikte ağaç baskı çalışmalarına imza attığını söylüyor.
 
Oldukça keyifli geçen derslerinde Bölge katılımcılarını ve eşlerini görmek istediklerine dikkat çeken Yıldız, “Sanata ve sanatçıya destek vererek çalışmalarımıza can suyu olacak katılımcılarımızı ve eşlerini de grubumuzda görürsek çok seviniriz” diye konuştu.
 
‘Vakit olduktan sonra buraya gelinmez mi’ hiç diye mırıldanırken, öğrencilerden bir tanesi bu cümleyi teyit ediyor, “Kesinlikle gelinir, ben taaaa Akhisar’dan her Pazartesi sabahı geliyorum, bir gece İzmir’de kalıyor, Salı günü dersim bittikten sonra Akhisar’a geri dönüyorum”…
 
Kayıt için herhangi bir yeteneğin ya da şartın aranmadığı, vesikalık fotoğraf, kayıt harcı, ısınma bedeli gibi form ve makbuzların istenmediği Norm Sanat Galerisi, sanata gönül veren herkese sıcacık kapılarını açmış, yeni bakış açılarını ve duyguları sanatla yoğurmak için heyecanla bekliyor.
 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir