İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Namibya Heyetine Ev Sahipliği Yaptı

88’inci İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında İzmir’e gelen Namibya Sanayi, Ticaret ve KOBİ Geliştirme Bakanlığı’ndan Yatırım Müdürü Ms. Dolly L. Amoomo, Ticaret Geliştirme Memuru Ms. Tuli Ouvrou Garoes ve Kıdemli Sekreter Ms. Benitha N. Ndarab İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek Bölge Müdür Yardımcısı Ayşe Avanoğlu ve Basın ve Halkla İlişkiler Şefi Meryem Yazıcıoğlu’ndan bölge hakkında bilgi aldılar.
 
Bölge’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Avanoğlu; “Organize Sanayi Bölgeleri tüzel kişiliğe sahip, özel bir kanunla yürütülen bölgeler olmakla beraber sanayiciler tarafından seçilen ve yine sanayicilerden oluşan 5 kişilik bir yönetim kadrosu ile yönetilir. Biz 24 sektörü olan karma bir OSB’yiz, bölgemizde makine metal sektörü yoğun olmak üzere, plastik, elektrik elektronik, gıda, ambalaj ve bunun gibi sektörler yer almaktadır. Bölgemiz özel bir kanun ile yönetilmektedir ve bölgemizde yer almak isteyen yatırımcılarımızın üretim yapması zorunludur” ifadesinde bulundu.
 
Yatırım Müdürü Ms. Dolly L. Amoomo, Namibya’da elmas işlemeciliğinin yoğun olduğunu belirterek, yeni sektörlere adım atmak istediklerini söyledi. Amoomo; “Türkiye ile Namibya arasında gerçekleşen iş birlikleri çok az, biz Türkiye’ye gelip yeni iş sahalarını araştırıyor ve fırsatlar yakalamaya çalışıyoruz. Türkiye’deki yatırımcıların da Namibya’ya gelip oradaki fırsatları görmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Mobilya, dericilik, odun kömürü, yedek parça sektörlerine öncelik verdiklerini belirten heyet üyeleri, ihtiyaç duydukları ürünler konusunda bölgedeki firmalar ile iş birliği yapmak istediklerini belirtmelerinin ardından Adas Sandalye ve Petrofer firmalarını gezerek, yetkililer ile bir araya geldiler.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir