Dinamik Denetim Ekibi salgına karşı alınan önlemlerini yerinde inceliyor
İçişleri Bakanlığının "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelgesine göre, 4 Mart 2021 tarihinden itibaren ülke genelinde yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyetleri başlatıldı.
Genelgede, kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için temizlik, maske, mesafe prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara toplumun tüm kesimlerince uyulmasının öneminin yanında denetim faaliyetlerinin etkinliği ve sürekliliğinin de büyük bir etken olarak görüldüğü vurgulandı.
Genelgeye göre, denetim faaliyetlerine tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve meslek odalarının azami seviyede destek (personel, araç, malzeme vb.) vermesi gerekiyor. Bu denetimlerde teknolojik imkanlardan üst düzeyde istifade etmek suretiyle denetimlerin etkinliği ve kapasitesi artırılacak.
Bu kapsamda İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren firmaların söz konusu denetim süreci de Bölge Müdürlüğü güvenlik birimlerinin desteği ile gerçekleştiriliyor.
Denetim kapsamında firmaların Covid 19 salgınına karşı aldığı önlemler yerinde incelenirken, firmaların şu kurallara uymuş olmaları bekleniyor:
Her 300 kişiye en az 1, 600 kişiye en az 2, 600’ün üzerindeki her 300 kişi için 2 kişiye 1 ilaveten denetim elamanı eklenerek, Covid 19 Dinamik Denetim Ekibinin oluşturulması,
Dinamik Denetim Ekibinde görevlendirilen personelin sarı üzerine siyah yazılı “Dinamik Denetim Ekibi Covid 19” yeleği yapılmış ve aktif olarak kullanıyor olması,
Firmalarda Covıd 19 ile ilgili 14 altın kuralın görünür yerlere asılması,
Maskesi girilmez ikaz levhaları veya afişlerinin asılması,
Covid 19 bulaş yolları ile ilgili bilgilendirme afişlerinin asılması,
Firmaya girişte çalışanların ve kişilerin ısı ölçer ile vücut sıcaklıklarının ölçülmesi ve HES kodu sorgulamasının yapılması,
Çalışanların her gün sabah mesai başlangıcında HES Kodu sorgulamasının yapılması,
Yemekhanelerde, masa ve sandalyelerde oturma düzeninin mesafe kurallarına uygun şekilde planlanması,
Yemekhanelerde ortak kullanımı olan tuzluk, baharatlık, yağlık ve limonluk vb. malzemelerin tek kullanımlık olması,
Firma girişi, koridor ve yemekhane girişlerinde hijyen el dezenfektanlarının bırakılmış olması,
Firma çalışanlarına maske verilmesi,
Firma çalışanlarının maskelerinin usulüne uygun şekilde kullanması,
Personellerin sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlerini almaları…