İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Nijerya'dan Yatırım Çağrısı

Bölge katılımcılarından Petrofer A.Ş.’nin sahibi, aynı zamanda Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın’ın öncülüğünde, Nijerya Merkez Bankası Başkanı Ozoemena Scholastica Nnaji’nin liderlik ettiği 22 kişiden oluşan heyet, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne (İAOSB) iş ziyareti yaptı.                                                                            
 
Basın ve Halkla İlişkiler Şefi Meryem Yazıcıoğlu ve Proje İş Geliştirme Memuru Emrah Demirağ, heyete yaptıkları sunumda Bölge’de yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verirken, İAOSB’nin öncü projelerini detaylandırdılar. İAOSB’nin eğitim ve Yeşil OSB başlıkları altında yürüttükleri son dönem projelerini aktaran yetkililer, Bölgenin güneş enerjisi, atık su geri kazanım ve eko-endüstriyel park projelerine de değindiler.
 
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) yetkililerinin de kurumları hakkında bilgi verdikleri toplantıda, İAOSB katılımcılarından Esen Plastik San. Tic. A.Ş., Havatek Makina San. ve Tic. A.Ş. ve Cemdağ Aydınlatma San. ve Tic. A.Ş. firmalarının üst düzey yöneticileri de üretim ve pazar ağlarına ilişkin sunumlarını gerçekleştirdiler.
 
Nijerya Merkez Bankası Başkanı Ozoemena Scholastica Nnaji de, “Ülke olarak çeşitli sektörlerde ihracatımız ve avantajlı olduğumuz petrol rezervlerimiz var. Nijerya’nın 250 milyonluk bir nüfusu var ve bu nüfusun tüketici kısmı her geçen gün büyümekte. Dolayısıyla yabancı yatırımcılar için potansiyelimiz mevcut. Yatırımcı dostu olan ülkemize tüm üreticileri bekliyoruz” diyerek firmalar ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.
 

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir