İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Mesleki Eğitim'de Mezuniyet Sevinci

İAOSB Mesleki Eğitim’de mezuniyet sevinci
 
Sanayicilerin nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak, endüstriyel ortama adapte öğrencilerin yetiştirildiği İzmir Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Mesleki Eğitim Merkezi mezuniyet töreni İAOSB Bölge Müdürlüğü Binası, Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.
 
Yoğun katılım ile gerçekleşen törene İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Çiğli Esnaf Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Elektral Yönetim Kurulu Başkanı Sayıl Dinçsoy katıldı.
 
Mesleki eğitimde merkez ve öğrenci artıyor          
                                                                                                                         
Açılış konuşmasını yapan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Oktay Üşümez, “Bildiğiniz üzere mesleki eğitime karşı beslenen olumsuz algılardan dolayı Mesleki Eğitim Merkezleri çok bilinmez. Ancak Mesleki Eğitim Merkezleri bu memleketin işini gören insanları yetiştiren yegâne kurumlardır. Ülkemizde 1 yıl öncesine kadar 320 tane Mesleki Eğitim Merkezi bulunuyorken, bütün Meslek Liseleri’nin içerisinde Mesleki Eğitim Merkezi’nin zorunlu kılınması ülke genelindeki bu sayıyı 3 binin üzerine çıkarttı. Bu rakam İzmir’de 200 civarında. Mesleki Eğitim Merkezi’ne yapılan kayıtları yüzde 77 artırdık. Her yıl yaklaşık 2000 insanımızı istihdama katıyoruz. Burada yetişen öğrenciler, kalfalar, ustalar ara insan gücü değil, ana ve aranılan insan gücüdür. Gelin bu olumsuz algıyı beraber yıkalım” diye konuştu.
 
 
Mutlu: Meslek sahibi işsizkalmaz
 
Mesleki Eğitim Merkezinden mezun olmuş öğrencilerin esnaf ve sanatkarların göz bebeği olduklarını vurgulayan İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Türkiye olarak mesleki eğitime gerekli önemin verilmediğini belirtirken, “Ülkenin kalkınması için üretim ve mesleki eğitim şart. Bizlerin çalışacak boyacı, kaportacı, kaynakçı, elektrikçi ve bunun gibi nitelikli elemanlara ihtiyacı var. Bunun için de eğitim verirken kişilerin yeteneklerine göre onları yan dallara yönlendirmeli ve yetiştirmeliyiz. Maalesef birçok üniversite mezunu öğrencimiz işsiz. Ancak mesleki eğitim almış insanların bir gün bile işsiz kalabileceğini düşünmüyorum” dedi.
 
Dinçsoy: Birlikteliğimiz bitmeyecek
 
Bölge firmalarından Elektral Elektromekanik San. ve Tic. A.Ş. sahibi M. Sayıl Dinçsoy Türkiye’nin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğinin altını çizerek, “Türkiye pek çok badireler atlattı ve atlatacaktır. Bugün Türkiye dış mihraplar tarafından örülmeye çalışılmaktadır. Siz gençlerimiz buna asla izin vermeyeceksiniz. Atatürk’ün çizdiği yol bizim için yeterli ve en güvenli yoldur. Öğretmenlerimiz ve biz sanayiciler olduğu sürece birlikteliğimiz asla bitmeyecektir. Bizler Türkiye’nin taşıyıcılarıyız. Mesleki eğitimde ve üretimde beraber yol alıp Türkiye’yi taşımak durumundayız. Siz öğrencilerimizin akıttığı terler iş, güç ve emektir” ifadelerinde bulundu.
 
Çiğli Esnaf Odası Başkanı Arif Altıkulaç da 2000’li yıllarda sadece 200 tane ustalık ve kalfalık belgesi veriyor iken şu anda 2000 tane belge verebilmenin gururunu yaşadığını belirterek, mezun olan öğrencileri tebrik etti.
Tören; Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi’nin halk oyunları grubunun gösterisi ve orkestra topluluğunun müzik dinletisi ile sona erdi.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir