İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB, ABD Heyetini Ağırladı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett öncülüğündeki ABD Heyeti, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. İAOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Uysal, İAOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Baysak, Neslihan Kabaklı ve Sinan Atik ile bir araya gelen Maslahatgüzar Kosnett, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. ABD Ticaret Müsteşarı William Czajkowski, ABD Ticaret Ataşesi Shari Stout, ABD Ticaret Ataşe Yardımcısı Berrin Ertürk ve Özel Kalem Leana M. López’in de yer aldığı heyet, İzmir’in ticari ve işgücü potansiyelinin yüksekliğine dikkat çekerek, İzmir’e bu anlamda büyük önem verdiklerini vurguladılar.
 
 “ABD İzmir’de” günleri kapsamında gerçekleştirecekleri bir haftalık program dahilinde ekonomi, politika, yönetim, güvenlik, tarım, sanayi konularında kanaat önderleri ile bir araya gelerek iki ülke arasında geliştirilebilecek ortaklıklar konusunda paylaşımda bulunmayı hedeflediklerini dile getiren Kosnett, “ABD ve Türkiye, dostluk bağları uzun yıllara uzanan iki ülke...  Bu kapsamda ülkenin ciddi potansiyele sahip şehirlerinden İzmir ile ilişkilerimizi de önemsiyoruz. Birçok şehirden farklı olarak ciddi yatırımcı ve iş potansiyeli olan bir şehir İzmir. Bu nedenle İzmir’e gelip gelişmeleri yakından görmek, kanaat önderleri ile görüşmek istedik. Her iki ülkede de karşılıklı yatırımcıların olanaklar yaratmasından yanayız. Burada gördüğümüz ABD’li yatırımcılarla mutlu oluyoruz. Kendi ülkemizde de Türk girişimcilere sıklıkla rastlıyor, sayının artmasını diliyoruz. Ülkemizde mesleki ve teknik eğitimin de gelişmesini önemsiyor, bu anlamda Bölgenize ait Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni gezerek, kendi ülkemizde de nasıl bir rol model olarak örnek alabileceğimizi gözlemlemek istiyoruz” diye konuştu.
 
İAOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Uysal da iş adamları arasındaki iletişimin çok önemli olduğuna dikkat çekerek,  iki ülke arasındaki yakın bağlardan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, söz konusu işbirliklerinin geliştirilmesi adına İAOSB olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Camiada ABD ile gerek işbirliği içerisinde olan gerekse ülkeye yatırım yapan birçok sanayicinin bulunduğunu dile getiren Uysal, söz konusu çalışmaların geliştirilmesi ile her iki ülkenin de kazanacağını ifade etti.
 
Görüşmenin ardından Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Kosnett öncülüğündeki ABD Heyeti, okulun fiziki ve akademik yapısından çok etkilendiklerini dile getirirken;  okulun ABD’de de benzer uygulamaların yapılması anlamında aktarılacak örnekler arasında yer aldıklarını belirttiler.
 
Nisan 2018
 

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir