İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB'nin Okulu TEKNOFEST Türkiye İkincisi

İAOSB’nin okulu TEKNOFEST Türkiye İkincisi
 
Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu kez de dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST 2022’de Türkiye ikincisi oldular. Ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden alan öğrenciler, geliştirdikleri ‘Atıkmatik’ projesi ile büyük beğeni topladılar.
 
Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Ilgın Ceyhan ile 12’nci sınıf öğrencisi Göktuğ Sipahi, danışman öğretmenleri Serkan Gül rehberliğinde geliştirdikleri ‘Atıkmatik; plastik, cam ve metal atıkları otomatik olarak ayırarak geri dönüşüme kazandırma’ projesiyle TEKNOFEST 2022 kapsamında düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması'na katılan 8 bin 776 proje arasından öncelikle ilk 85 arasına girme başarısını gösterdi. Ardından Samsun'daki finallerde ilk 10 takım arasında seçilen öğrenciler, yapılan değerlendirme sonucunda 'Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması'nda 'Lise' seviyesinde 2'nci olarak büyük bir başarıya imza attılar.
 
Henüz lise dönemindeyken böylesine önemli bir ödüle layık görülen öğrenciler, yalnızca plastik çöplerin atılması gereken atık kutusuna diğer materyallerden oluşan çöplerin de atıldığını gördükten sonra tüm malzemelerin ayrımını otomatik olarak gerçekleştirecek bir proje hazırlamaya karar vererek, 2021 yılı Eylül ayında çalışmalara başladıklarını söylediler. Öğrencilere projelerinde rehberlik yapan danışman öğretmenleri Serkan Gül de öğrencilerin projelerini geliştirerek ‘Atıkmatik’i tüm sokak ve caddelerde görmeyi hedeflediklerini söyledi.
 
TEKNOFEST Türkiye Birincisi de İAOSB’li…
 
Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 2021-2022 eğitim-öğretim yılı sonunda mezun olarak bu yıl Marmara Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde eğitimine devam eden Taha Kaynak, İAOSB’nin okulunda yaptığı ve TÜBİTAK Bölge sergisine davet aldığı Mayın Tarama Aracı projesini üniversite sürecinde geliştirip, TEKNOFEST öncesi son çalışmalarını da Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tamamlayarak, söz konusu projesi ile bu yıl üniversiteler seviyesinde TEKNOFEST  'Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması'nda      Türkiye 1’incisi oldu.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir