İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Teknolojiyi Ve Enerjiyi Yöneten Firma: CFM

Teknolojiyi ve enerjiyi yöneten firma: CFM
 
2006 yılında yenilikçi ve sürdürülebilir teknolojiler konusunda uzman eki-biyle yurt içi ve yurt dışındaki müşteri ve partnerlerine özel geliştirdiği yazılımlar, verimli komponentleri ile güvenilir ve istikrarlı çözümler sunma misyonu ile kurulan CFM Soğutma ve Otomasyon firmasının sahibi M. Cem Özdemir ile beraberiz bu sayımızda.
 
Sektöründe öncü firmalar arasında yer alan CFM Soğutma ve Otomasyon’un kuruluşundan bugüne kadar uzanan başarı hikayesini aktarır mısınız?
 
CFM Soğutma ve Otomasyon A.Ş., 2006 yılında Endüstriyel Soğutma, Klimatizasyon, Bina Yönetim sistemleri ve Otomasyon konularında çalışmaya başladı.
 
Odak noktası ileri teknolojiler ve inovatif ürünlerle müşteri ihtiyaçlarını maksimum seviyede karşılamak için süreç içerisinde kendi yazılım ve mühendis ekiplerini oluşturdu. Araştırma geliştirme faaliyetlerini uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirmek amacıyla, Teknoloji Geliştirme Bölgesinde ilk Ar-Ge ofisini kurdu.
 
Sektörde sahip olduğu tecrübeler ile müşterilerine yazılım, donanım ve mekanik komponentleri içeren, karbondioksitli süpermarket çözümleri, Uzaktan İzleme, Nesnelerin İnterneti ve Bulut sistemlerini de içeren uçtan uca çözümler sağlar hale geldi. Yıllar içinde sektöründe dünyanın en büyük şirketleri ile çalışmaya başlayarak, ürün gamını ve mühendislik altyapısını geliştirerek özellikle perakende sektöründe soğutma, iklimlendirme, bina yönetim ve otomasyon uygulamalarında dünyanın sayılı firmalarından biri haline geldi.
 
Örneğin şu anda on binlerce süpermarket CFM çözümleri ile daha verimli çalışmaktadır.
 
Bugünkü çalışma hacminiz hakkında bilgi verebilir misiniz?
 
CFM, soğutmadan havalandırmaya, nemlendirmeden iklimlendirmeye kadar birçok sektörde aktiftir. Şu anda alışveriş yaptığınız süpermarketlerden, telefon hizmeti aldığınız data-center’lara kadar, birçok noktada uluslararası standartlarda, güvenli ve verimli çalışmayı sağlayan bir CFM çözümü vardır.
 
Dijitalleşmeyi günden güne sürekli takip etmeniz ve üretiminize uygulamanız gereken bir sektöre sahipsiniz. Bu süreci nasıl yönetiyorsunuz?
 
CFM, çok çalışmasının ve sektör tecrübesinin yanında, ilk günden beri teknoloji odaklı olduğu ve teknolojik çözümler sunduğu için başarılı olmuştur. Dijitalleşme zaten bizim içinde var olduğumuz ve sektörümüzde bizim temsil ettiğimiz ana kavramlardan biri. Şu anda Cloud sistemlerimizde binlerce mağaza, yüzbinlerce nokta 7/24 aktif bir şekilde anlık ve geçmişe dönük olarak takip edilmektedir. Bu süreçleri kendi dalında yetkin ekiplerimiz, Agile yaklaşımlarına uygun olarak hızlı, dinamik ve proaktif çalışmamızı sağlayan araçlarla yönetmektedir.
 
Şu anda aldığınız bir şişe sütün, en verimli ve güvenli şartlarda saklanmasını veya bakkaldan aldığınız gazlı içeceğin sıcaklığını, sistemlerin verimli çalışmasını yıllardır biz kontrol ediyor, izliyor ve yönetiyoruz. Eskiden manuel olarak yönetilen süreçler ve raporlamalar, CFM’nin oluşturmuş olduğu uçtan uca yazılım ve donanım çözümleri sayesinde anlık ve otomatik olarak yönetilmekte, BI yazılımlarıyla anlık, geçmişe dönük tüm analizleri global standartlara uygun şekilde müşterilerinin kullanımına sunmaktadır.
 
CFM firmasını bugün hangi ülkelerde görebiliriz? Türkiye pazarında sektörünüzü nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
CFM firmasının çözümlerini, başta Avrupa ve Orta Doğu olmak üzere, dünyanın dört bir yanında görebilirsiniz, Örneğin Reunion adasında çalışan karbondioksitli spesifik bir soğutma uygulamasından Katar'daki bir hastaneye, Ürdün’deki soğuk oda tesisinden, İngiltere’deki fabrika chiller sistemlerine kadar uygulamanın tümünde veya kritik bir köşesinde CFM’yi bulabilirsiniz.
 
Bizim sektörümüz dinamik ve olmazsa olmaz bir sektördür. Özetlersek et saklama odalarından, süpermarket reyonlarına, ameliyathanelerden data-center’lara kadar birçok uygulamanın ortak noktası olan bir sektörümüz var. Bunların hepsi hayatımızın vazgeçilmezleri olduğu için çok kritik bir sektöre sahibiz.
 
Ar-Ge ve İnovasyon’un firmanızdaki yerini anlatarak çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz? Bu konuda müşterilerinize sunduğunuz destekler var mıdır?
 
CFM’nin Türkiye pazarında yaptığı en stratejik işlerden biri müşterileri ile Ar-Ge yapması, onlarla beraber yazılımdan otomasyon komponentlerine sonrasında kompresör gibi ana kalemlerin seçimleriyle ürünlerini geliştirmesidir. Laboratuvar ve saha testlerinde beraber olup, müşterileri ile beraber gelişmesi ve büyümesidir. CFM aslında Ar-Ge ve inovasyon ve mühendislik hizmetleriyle çözümler üretmektedir. Odak noktası da bu çözümleri uluslararası standartlara uygun şekilde müşterilerine sağlamaktır.
 
Günümüzün en önemli konusu yeşil enerji ve yeşil üretim. Bu konu ile ilgili çalışmalarınız var mı?
 
Biz enerjinin nasıl üretildiğinden çok enerjinin nasıl tüketildiği ve çözümlerimizin nasıl daha verimli olabileceği ile ilgileniyoruz. Bahsi geçen inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarımızla on binlerce süpermarketin en büyük enerji tüketim kalemini oluşturan soğutma, iklimlendirme, aydınlatma sistemlerinin daha verimli, 7/24 kesintisiz ve güvenli çalışmasını sağlıyoruz. Yaptığımız özel çözümler ile binlerce süpermarketin enerji yönetimini yapıyor, enerjinin hizmet kalitesini düşürmeden verimli şekilde kullanılmasını sağlayarak tasarruf edilmesini, gaz kaçak arızalarının arıza oluşmadan müdahale edilmesini sağlayarak binlerce ton karbondioksit salınımının önüne geçerek, doğaya pozitif yönde etkide bulunuyoruz.
 
Akademik anlamda ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz?
 
Dünya genelinde üretime ve üretmeye verdiğimiz değer ile, üniversite ve sanayi iş birliği çerçevesinde, ekosistem içerisinde sürdürülebilir büyüme sağlayarak, insan yaşamı ve doğal yaşamın kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Üniversiteler ile yakın çalışmalarda bulunmaya devam ediyoruz.
 
Sosyal sorumluluk projeleriniz ile de ismi farkındalıklar yaratan bir firmasınız, projeleriniz ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Yeni sosyal sorumluluk projeleriniz var mı?
 
Sosyal sorumluluk projelerimiz devam ediyor ve bunları biraz daha az paylaşmayı uygun buluyoruz.
 
Gelecek günlerde yeni projeleriniz olacak mı?
 
Halihazırda yürüyen Ar-Ge projelerimize ilave olarak, paydaşlarımızla birlikte teknolojik gelişmeler doğrultusunda yenilikçi ve sürdürülebilir yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir