İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Sanayi Parseli Açık Artırma İhale İlanı

Sayın Katılımcımız,
 
1990 yılında resmi açılışı yapılan, 600’den fazla fabrikanın üretim yaptığı, elektrik, su, atıksu arıtma tesisi ve doğalgaz gibi tüm altyapısı tamamlanmış, ülkemizin en modern ve en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olan, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 9 (dokuz) adet Sanayi Parseli;
 
 
05.09.2024 tarihinde OSB Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişiklik gereği T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın MEYDİP (Mekânsal yönetim ve dijitalleştirme projesi) üzerinden aşağıda yazılı başvuru için gerekli adımları gerçekleştiren sanayicilere tahsis edilecektir. Tahsis edilecek sanayi parseline birden fazla talep olması halinde söz konusu parsel, ekte gönderilen ihale şartları kapsamında 12 Kasım 2024 tarihinde düzenlenecek açık artırma ihalesi ile tahsis edilecektir.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgemizden sanayi parseli tahsis edilmesini isteyen sanayicilerimizin aşağıdaki link üzerinden tahsis edilmesini istedikleri büyüklükteki parseller için 27 Ekim 2024 Pazar günü saat 23.59’a kadar MEYDİP üzerinden (https://meydip.sanayi.gov.tr/#/login) başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Saygılarımla,
Cenk KARACE
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Yönetim Kurulu Başkanı
 
Başvuru için gerekli adımlar;
1- https://meydip.sanayi.gov.tr/#/login linki üzerinden e-devlet şifresi ile giriş yapılacaktır.
2- Türkiye haritası üzerinden İAOSB seçilecektir.
3- İAOSB parsel planı üzerinde yeşil boyalı yukarıda belirtilen ada – parsellerden tahsis edilmesi istenilen parsel seçilecektir. (parsellerin her birine ayrı ayrı müracaat edilebilir, müracaat edilecek parsel için sayı kısıtı bulunmamaktadır)
4- E-tahsis seçeneği seçilerek gerekli başvuru bilgileri doldurulacaktır.
Not: İAOSB parsel planında yeşil olarak işaretli 3.000 m2 büyüklüğündeki sanayi parselleri İAOSB tarafından üzerine bina inşa edildikten sonra kiralanacağı için tahsis kapsamın dışındadır. Talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.
 
* Tahsis edilecek sanayi parsellerinin altyapıları tamamlanmış ve inşaata hemen başlanabilecek durumdadır.
* İmar durumu; Kat Alanları Katsayısı (Emsal): 1

İHALE ŞARTLARI :
1.       İhaleye iştirak etmek isteyenler aşağıdaki belgeleri getirmek zorundadırlar;
a)    Sanayi Odası sicil kayıt suretinin,
b)    Açık artırma ihalesi ile tahsis edilecek olan her bir parsel için yukarıdaki tabloda gösterilen ihale teminatının (satın alınmak istenilen parsel adeti kadar banka teminat mektubu ya da bloke çek),
c)    Yetkililerce imzalanmış İAOSB parsel tahsis şartları taahhütnamesinin,
d)    Noter tasdikli imza sirküleri veya yetki belgesinin,
En geç 11 Kasım 2024 Pazartesi günü saat 17.30’a kadar İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekmektedir.
2.     Birinci maddede yazılı belgeleri eksik getirenler ihaleye alınmaz.
3.     İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ihaleyi yapıp yapmama veya erteleme yetkisine sahiptir.
4.     Artırmayı kazanan tarafından İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne, ihale tarihinden itibaren en geç 7 (yedi) takvim günü içerisinde ihalede tespit edilmiş bedelin;
a)    %25’i (yüzde yirmi beşi) defaten, bakiye kalan miktar ise birer ay vadeli ve eşit taksitler halinde 12 (oniki) ayda ödenecektir.
b)    Tamamı peşin olarak ödenmek istenildiği takdirde, defaten ödenmesi gereken ihale bedelinin %25’inden sonra bakiye kalan miktara (%75’ine) T.C. Merkez Bankası Para Piyasası Kurulunun oranları içinde tespit edilen marjinal fonlama oranı nispetinde peşin ıskontosu düşülerek ödenecektir.
c)    Vadesinde ödenmeyen taksitlere aylık 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51’inci maddesinde yer alan gecikme zammı oranının 1,5 (bir buçuk) katı gecikme faizi uygulanacaktır.
5.       İhale neticesinde kesinleşen peşin ödenecek miktar (ihale bedelinin %25’i) ihale tarihinden itibaren en geç yedi takvim günü içerisinde ödenmediği takdirde ihale şartı yerine getirilmemiş sayılarak ihale iptal edilecek, ihale teminatı İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesince irat kaydedilecektir.
6.       OSB Uygulama Yönetmeliğinin 54. maddesinde belirtilen OSB’lerde kurulamayacak tesisler ve aşırı su tüketen tesisler İAOSB’de kurulamaz.
7.       Söz konusu fabrika kurulacak alanda doğalgaz şebekesi bulunmaktadır. Isınma ve üretim için doğalgaz dışında yakıt kullanılmayacaktır.
8.       4562 sayılı OSB Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği’nin arsa tahsis iptali ile ilgili 60. maddesi gereği;
a) Tahsis tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde gerçekleştireceği yapıya ait projeleri OSB’ye tasdik ettirerek yapı ruhsatını almayan, 
b) Yapı ruhsatı tarihinden itibaren 2 yıl içerisinde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatını almayan, 
c) Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’ne göre “ÇED Gerekli Değildir” veya “ÇED olumlu” kararı almayan katılımcılara yapılan tahsis, OSB Yönetim Kurulu tarafından iptal edilir.
 
İhale Tarihi: 12 Kasım 2024 Salı          Saati: 14.00       Yeri: İAOSB Bölge Müdürlüğü
Ayrıntılı bilgi için Tel: (232) 376 71 76 - 209          Faks: 3767100            E-posta: iaosb@iaosb.org.tr

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir